7 önbizalom-csökkentő dolog, amitől a pasik rettegnek

7 önbizalom-csökkentő dolog, amitől a pasik rettegnek

Címlap / Szerelem / 7 önbizalom-csökkentő dolog, amitől a pasik rettegnek

A női önbizalomról – pontosabban annak hiányáról és növeléséről – számtalan cikkünk szól. Nem árt azonban tisztában lenned vele, hogy az erősebb nemnek is megvannak a maga is démonai a mindennapokban, amelyek könnyen azonnali egócsökkenéshez vezethetnek. Oké, némelyeknek kifejezetten szükségük van erre, ám a számodra fontos férfiak érdekében kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk néhány ilyen dologra a figyelmed.

Szőrgond

Túl kevés? Túl sok? Vajon jól állna a szakáll vagy a bajusz? Mi a helyzet a hónaljkutyával, menjen vagy maradjon?

És akkor még szó sem esett az intim régióról… Bizony, napjaink csupasz testideálja a férfiakat is gondolkodóba ejti.

A rettegett hát- és fenékgyantázás mellett azonban egészen más típusú önbizalomhiányt eredményez, ha valaki úgy érzi, nincs elég szőre. Pedig mindez csak adottság kérdése!

Amennyiben viszont a párod „bundája” hirtelen ok nélkül megritkul, nem árt egy tesztoszteronszintre irányuló vérvétel!

Béna „így ismerkedtünk meg” sztori

A szerelmes regények és a romantikus filmek tele vannak cukibbnál cukibb történetekkel, a valóság azonban olykor koránt sem ennyire színes.

A „részegen egymásba gabalyodtunk egy közös haver születésnapi buliján” koránt sem annyira ütős sztori, mint hogy például „közösen túléltünk egy lavinát”.

Akármilyen hihetetlen, a férfiak gyakran nem érzik elég jónak a saját történetüket, éppen ezért kisebbrendűségi érzéssel adják elő, ha úgy adódik a helyzet. (Ez messze nem jelenti azt, hogy ne lennének büszkék a párjukra!)

Leégés

Nem a napon, hanem pénzügyileg. Az anyagi stabilitásra való törekvés a családfenntartó ösztön révén elsődleges motiváló erő a férfiaknál – mármint az ambiciózus példányoknál, másmilyen mellett pedig mit keresnél?

Baj akkor van, ha a pasas nem elégedett a fizetésével, esetleg kifejezetten a mínuszba csúszástól retteg, mert akkor aztán éjjel-nappal frusztrációval kell megküzdenie.

Támogasd érzelmileg a céljai megvalósításában, amennyire csak lehet!

Öregedés

Ha azt hiszed, hogy csak a csajok kapnak sokkot az első ősz hajszálak meg szarkalábak láttán, óriásit tévedsz. A férfitest is óriási változáson megy keresztül az idők során, és itt ne csak azokra a vonásokra gondolj, amelyeket akár idegeneken is látsz.

Megváltozik a here tapintása, az izomzat szerkezete…

És nem mindenki öregszik úgy, mint George Clooney, ezt elhiheted. (Plusz nem is vasaltatja mindenki a heréjét olyan serényen, mint Ross doki.)

Grandiózus gesztusok

Az óriási romantikus gesztusokkal két baj van. Az egyik nem túl prózai: általában baromi sok pénzbe kerülnek, tehát ugorj vissza a harmadik pontra, s világossá válik, miért baj ez.

A másik egy fokkal összetettebb probléma: egyszerűen nem biztosak benne, hogy tetszeni fog a szívük választottjának a nagy műgonddal előkészített móka.

Éppen ezért, ha hangosan sóhajtozol a filmben látott párizsi hétvége láttán, szegénynek visszaeshet az egója a béka tompora alá.

Kinyithatatlan üveg vagy palack

„Kinyitnád?” – nyújtanak mindenféle üveget, palackot, konzervet és miegyebet a férfiak felé az anyák, az iskolatársak, a kolléganők, a feleségek meg a lánygyermekek.

Mivel ugye az erősebb nem tagjainak elvileg ez nem okoz problémát, igencsak meglepő lehet, ha nem sikerül a projekt.

Olyankor jön a jól bevált konyharuhás módszer, vagy a nyers erő bevetése egészen addig, amíg véres nem lesz a tenyér…

Hasizmok mindenhol

Az izmos kockahas napjaink férfi-szépségideálját jelenti, s ennek megfelelően rengeteg helyen lehet vele találkozni. Eléréséhez azonban éppen annyi munkára van szükség a pasik esetében, mint a nőknél: célirányos, kitartó, napi szintű edzésre, valamint „tiszta” táplálkozásra, mely látni engedi az egyébként – jó esetben – vékony zsírréteg alatt húzódó izmokat.

A legelszántabbaknak természetesen sikerülhet, mindenki más azonban csak álomként tekint a póló alatt meghúzódó sajtreszelőre. Pont úgy, mint te a fitneszlédik kőkemény fokhagymafenekére.

Volt már rá példa, hogy akaratodon kívül megbántottál egy férfit egy látszólag ártatlan megnyilvánulással? Várjuk a tapasztalataidat hozzászólásban!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást