Otthon / Szórakozás

Leégés és betakart malac: 6 kattant áprilisi világnap

Leégés és betakart malac: 6 kattant áprilisi világnap

Tedd fel az összes pénzed valamire, adj magadnak másik nevet, aztán ismerkedj meg egy isteni sós süteménnyel! Ha az összes agyament áprilisi világnapot megünnepled, csórón vágsz neki az áprilisnak, de a végére legalább vidám leszel.

„Égj le!” világnap – április 5

Nem véletlen, hogy a hónap elején, azaz április 5-én van. Ekkor jön el ugyanis az ideje, hogy az összes pénzedet feltedd valamire. Mivel azonban az ünneplésre – vajon miért? – nem mindenki érez hajlandóságot, az ünnep jelentése kibővült. A lényeg, hogy az összes idődet, energiádat vagy bármilyen forrásodat egyetlen dologra áldozd.
Így vagy megtérül a dolog, vagy nem. Munkahelyi projekttől kezdve, emberi kapcsolaton át, egészen szabadidős tevékenységig akármire tedd oda magad. Ha okosan csinálod, hidd el, megéri! Persze, ha az egész fizud felteszed egy számra ruletten, azért sem fogunk megdorgálni…

„Nevezd el magad!” világnap – április 9

Az április 9-i világnap szuper alkalmat biztosít arra, hogy olyan néven szólíttasd magad, amilyenen csak kedved tartja. Nemcsak azoknak szól, akik nem lelkesednek a személyi igazolványukban álló címkéért – hiszen bárkinek a napját feldobhatja egy találó vagy vicces becenév.
Nincs más dolgod, mint reggel tájékoztatni a környezeted arról, kivé változol lefekvésig, és csak az alkalmi nevedre hallgatni. Ugyanekkor tartják egyébként a második név világnapját, amikor bátran hangoztathatod az egyébként árnyékban ücsörgő neved.

„Nézz fel az égre!” világnap – április 14

Még mielőtt megszólalna a fejedben Charlie hangján a „Nézz, nézz az ég felé!” refrénű dalszerzemény, komolyan gondold végig: milyen gyakran szoktál felpillantani?
Oké, hogy elsőre viccesnek tűnik ez az április 14-i világnap, ám valójában komoly jelentőséggel bír, észre tudod-e a pillanat szépségeit: a gyönyörű kékséget, a bárányfelhőket, s a kecsesen szálló madarakat… Sőt, még annak is megvan a maga bája, ha éppen esik, vagy vihar tombol!

A radírgumi világnapja – április 15

Április 15-én érdemes magadba szállni, s végiggondolni a radírgumi civilizációra gyakorolt hatását, mindennapi jelentőségét. A radír segít kijavítani a hibáidat, kiskamaszként pedig ráfirkálhattad a kedvenc együtteseid nevét, vagy éppen a vágyaidat.
Nagyon fontos, hogy nem csak simán „radír világnapról” van szó, hanem kifejezetten „radírgumi világnapról”: ma már nemcsak ebből az anyagból készítik őket, noha az elsők még száz százalékig gumiból álltak. Nem árt tudnod, hogy a radírt Joseph Priestley találta fel 1770-ben, a radírvégű ceruzát pedig 1858-ban Hyman Lipman alkotta meg.

„Öltözz be valaki másnak!” világnap – április 20

Április 20-án lehetőséged nyílik arra, hogy utánozd valakinek a megjelenését – egészen a frizurától a lábbeliig. Az ünnep híveinek a készülődés valóságos rituálét jelent, aminek akár új ruhadarabok vásárlása is a része lehet.
Ha tetszik az ötlet, győződj meg róla, hogy a célszemély viselkedését, járását és beszédstílusát is lemásolod a tökéletes összhatás érdekében. Javasoljuk, hogy inkább hírességet válassz mintának, mintsem a szomszédodat vagy a főnöködet, mert utóbbiakból baj lehet…

Becsavart malac világnap – április 24

Április 24-én nem a plédbe csavart kisröfiket kell ünnepelni. A „betakart malac” ugyanis szó szerinti fordításban egy mennyei angolszász nassolnivalót takar, amit ha még nem kóstoltál, most biztosan megszereted majd.
A finomság baconbe csavart koktélvirslit vagy kolbászkát jelent Nagy-Britanniában. Izraelben a mini hot-dogokat hívják így, az Egyesült Államokban pedig a croissant tésztában sütött kis virsliket vagy kolbászokat. Akármelyiket is próbálod ki, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást