Lazac zöldborsópürével

Lazac zöldborsópürével

Címlap / Életmód / Receptek / Lazac zöldborsópürével

Egy könnyű lazac fenséges ünnepi étek lehet bármilyen alkalomból.

Az egészséges, kalóriaszegény lazacot potencianövelőként is számon tartják. Omega 3 zsírsavban gazdag, nagy arányban tartalmaz fehérjét, foszfort és jódot. A kínai orvoslásban elismert frigiditás és impotenciagyógyító.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg bőrös lazacfilé
  • 1 közepes citrom
  • rozmaring
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • 2 közepes burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • fehérbors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A citromot alaposan megmossuk, megtörölgetjük. A közepéről 2 szép szeletet kivágunk, a többi részét kifacsarjuk. A lazacot 2 részre osztjuk, picit megsózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, majd rozmaringgal mindkét oldalát megszórjuk.

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágva annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, odatesszük főni. Ha már majdnem puha, hozzátesszük a zöldborsót. Fehérborssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Készre főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A fűszerezett lazac mindkét oldalát megsütjük.

A frissen sült lazacot zöldborsópürével tálaljuk. 

A félretett citromkarikákkal díszítjük az ételt.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!