Párkapcsolat / Szerelem

Látják az arcodon, ha hajlamos vagy a megcsalásra – egy tanulmány szerint

Látják az arcodon, ha hajlamos vagy a megcsalásra – egy tanulmány szerint

Ki tűnik megbízhatónak?

Bár azt, hogy valakit az arca alapján meg lehet-e ítélni, legalábbis fenntartásokkal kell kezelnünk, az tény, hogy bizonyos vonásokhoz hajlamosak vagyunk valamilyen tulajdonságot társítani. Ezért mondjuk, hogy valakinek barátságos, gonosz vagy éppen undok arca van, még ha ez a kapcsolat nem is mindig tükrözi a valóságot.

Egy tavalyi tanulmány szerint hajlamosabbak vagyunk megbízhatónak ítélni azt, akinek magas a szemöldöke, és kiemelkedő az arccsontja, míg a barázdált, ráncolt szemöldök és a lapos arccsont kevesebb bizalmat ébreszt bennünk. A New York Egyetem tanulmánya szerint egyébként hamarabb dönti el az agyunk, hogy megbízunk-e valakiben, mint hogy a vonásait egyáltalán tudatosan felmérnénk. Az ő eredményeik szerint ehhez mindössze 0,33 másodperc is elegendő.

Az, hogy University of Western Australia vizsgálata során mi alapján döntötték el a férfiak, hogy egy nőt megbízhatónak tartanak-e, illetve hogy volt-e valamiféle alapja annak, hogy sikeresen tippelték meg, ki lépett már félre, egyelőre nem ismeretes, és további vizsgálatokat igényel.

Addig is nem tehetünk mást, mint hogy megpróbáljuk a tapasztalataink alapján kiszűrni, hogy kiben bízunk meg, de legalább addig sem kell aggódnod, hogy egy korábbi ballépésed egyenesen a homlokodra van írva, és bárki leolvassa azt.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást