Elsárgult körmök ellen lábfürdő! 7 probléma – 7 lábfürdő recept

Elsárgult körmök ellen lábfürdő! 7 probléma – 7 lábfürdő recept

Címlap / Stílus / Test / Elsárgult körmök ellen lábfürdő! 7 probléma – 7 lábfürdő recept

Tudtad, hogy egy egyszerű lábfürdőnek rengeteg csodálatos hatása van? Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is segítségedre lehet, attól függően, hogy milyen összetevőket teszel a vízbe. Íme pár szuper tipp, ami olyan problémákon is segíthet, mint a duzzadt láb, elszíneződött köröm vagy a stressz!

Lábduzzadás ellen

Gyakran látod azt, hogy a nap végére teljesen felduzzadnak a lábaid? Erről az tehet, hogy a végtagjaidban nem megfelelő a vérkeringésed, amit váltakozó hőmérsékletű lábfürdővel könnyedén orvosolhatsz.

Két különböző lavórt tölts meg: az egyikbe meleg vizet tegyél, a másikba pedig hidegebbet.

Először körülbelül 10 percig áztasd a lábaidat a forró vízben, majd ha ez letelt, 10-12 percre tedd át őket a hideg vízbe.

Ha letelt az idő, még egyszer jöhet a meleg víz, ám ezúttal 5 percig tartsd benne a lábaidat. A végére észlelni fogod, hogy sokat csökkent a duzzanat.

Kellemetlen szagok

Nagyon zavar, hogy mire hazaérsz, a lábadnak kellemetlen szaga van? Erről a szintetikus anyagokból készült zoknik, lábbelik egyaránt tehetnek, és nem is mindig attól függ, hogy egyáltalán izzadnak-e a lábaid.

A lavórba tölts meleg vizet, majd tegyél bele egy meghámozott citromot és egy narancsot, végül pedig adj hozzá 4 csepp borsmentaolajat, 4 csepp teafaolajat, és egy kevés (maximum 2 evőkanálnyi) szódabikarbónát.

Fél órán át áztasd a lábaidat, ez ugyanis elveszi a kellemetlen szagokat, és egyúttal a fájdalmat is csillapítja.

Stresszes napokon

Ha mostanában nagyon sok feszültség halmozódott fel benned, ez a lábfürdő segíteni fog ellazulni!

Egy lavór vízbe tegyél némi tengeri sót, majd adj hozzá 10-12 csepp eukaliptusz olajat.

Alig fél óra után érezni fogod, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagy, pláne, ha közben nyugtató zenét hallgatsz, vagy olvasgatsz egy könyvet. De az is jó ötlet, ha a tengeri só mellé egy kevés szódabikarbónát, gyógynövényt és extraszűz olívjaolajat teszel.

Ezek szintén lazító hatással bírnak, de egyúttal méregtelenítik is a bőrödet, és egészségesebb állapotúvá varázsolják a talpadat.

Az izom fájdalmaira

Mostanában nagyon gyakran fájnak a lábaid, és önmagában a pihenés kevésnek bizonyult? Próbáld ki az alábbi lábfürdőt!

A lavórba önts kellemesen meleg vizet, adj hozzá fél bögre tengeri sót, 2 evőkanál szódabikarbónát, és pár csepp levendula olajat.

Legalább negyed órán át, de ha lehet, inkább fél órát pihentesd benne a lábaidat, és ismételd meg egymás után több napon keresztül, hogy a fájdalom végleg megszűnjön!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»