5+1 könyv, amit imádni fogsz, ha a Büszkeség és balítélet a kedvenced

5+1 könyv, amit imádni fogsz, ha a Büszkeség és balítélet a kedvenced

Címlap / Kikapcsolódás / 5+1 könyv, amit imádni fogsz, ha a Büszkeség és balítélet a kedvenced

Jane Austen: Értelem és érzelem

Jane Austen minden regénye tetszeni fog annak, aki szerettek a Bennet-lányok történetét, személy szerint az Értelem és érzelem a második kedvencem, amelynek szintén lánytestvérek a főhősei. Félreértések, szerelmek, heves érzések és túl racionális gondolkodás áll egymással szemben. Ki ebben hisz, ki abban, de a történet végére mindenki ráébred, hogy bizony az élet tartogathat meglepetéseket. 

 

Louisa May Alcott: Kisasszonyok

Négy lánytestvér kalandjai az amerikai polgárháború idején. Amíg a fiúk és a férfiak harcolnak, a nők és a lányok is legalább olyan ádáz csatában állnak, hogy talpon maradjon a család, hogy segítsék a rászorulókat, egymást és hogy megtanuljanak boldogulni ebben a nehéz helyzetben. Meg, Jo, Beth és Amy története legalább olyan magával ragadó, mint a Bennett-testvéreké. Érdemes a kezünkbe venni és elmerülni a kisasszonyok vidám napjaiban, apró és véresen komoly csatáikban, szerelmeikben, bánatukban. Bármi is történjen egy biztos, egymásra mindig számíthatnak.

 

Daphne du Maurier: A ​Manderley-ház asszonya

Charlotte Brontë Jane Eyre című regényének modernebb feldolgozása, a 20. századba átültetve. Egy szerelem története egy fiatal úrnő szemszögéből, aki a Manderley-ház új asszonyaként árnyékok és titkok között él, próbál szeretni és boldog lenni, de mintha maga a ház próbálná megakadályozni. Az előző feleség, Rebecca szelleme mindent átjár, de vajon miért nem tud senki szabadulni ettől a rejtélyes asszonytól? 

 

Gárdonyi Géza: Ida regénye

Gárdonyi Géza 1924-es regénye igazi édes-bús szerelmi történet, amely a 20-as évek Magyarországára repít minket. A címszereplő, Ida egy budapesti zárkában nevelkedett édesanyja halála után, apja csak ritkán látogatta meg, a zárdából kikerülve azonban szembesül annak léha életével és azzal is, hogy férjhez ígérték Balogh Csabához, egy ifjú festőhöz, akivel nem is ismerik egymást. Ida hisz a szerelemben, de hiába álmodott róla egész életében, kénytelen beletörődni a kényszerházasságba. Megállapodnak férjével, hogy együtt élnek ugyan, de nem lesz közöttük semmi. A két fiatalt azonban a kezdeti idegenkedés után egyre közelebb sodorja egymáshoz élet, míg végül kiderül, hogy egy tervezett házasság akár szerelemmé is alakulhat.  

Fekete Sas Kiadó

Helen Fielding: Bridget Jones naplója

Ha a könyvekből még nem is, a filmekből biztosan mindenki ismeri a bohókás Bridget történetét, de érdemes az eredeti köteteket is a kezünkbe venni. A harmincas Bridget Jones újév napján megfogadja, hogy ezentúl rendesen jár edzőterembe, fogyózik, felhagy a dohányzással és főleg a szingli élettel és keres magának egy rendes pasit, aki nem veri át. De hiába, ha az ember a nem túl rendes főnökébe zúg bele, a rendes pasik olyan átkozottul unalmasnak tűnnek, mint az a bizonyos Mark Darcy, akivel mindenki össze akarja boronálni. A történet legalább olyan szórakoztató könyvben, mint filmen, a névegyezés pedig nem véletlen a Büszkeség és balítélet Mr. Darcy-jával, a karakterhez ugyanis ő adta az inspirációt.

Büszkeség és balítélet meg a zombik

Jó, tudjuk, hogy ez nem AZ a stílus, amit keresel, de meglepően szórakoztató! Plusz egy könyv azoknak, akik annyira szeretik az eredetit, hogy még a zombis változatát is szívesen megismernék. A 19. századi történet szereplői épp olyan jólneveltek és jóvágásúak, mint az eredeti regényben, csak épp két bál között gyakorlott kardforgatóként irtják a zombikat. Roppant szórakoztató feldolgozás, nemcsak könyvben, hanem filmen is. 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást