Egy új kutatás szerint ekképpen szabadulj meg a narancsbőrtől

Egy új kutatás szerint ekképpen szabadulj meg a narancsbőrtől

Címlap / Hírek / Egy új kutatás szerint ekképpen szabadulj meg a narancsbőrtől

Valljuk be: életünkben nagyjából mindenki rákeresett már legalább egyszer arra, hogy szabadulhatna meg azoktól az idegesítő pukliktól a combján, a fenekén vagy esetleg a derekán. Nagyon ritka az, ha valakinek nincs narancsbőre, és még ritkább az, ha van, de nem zavarja. A tudománynak most új válasza van arra, hogyan lehet a legegyszerűbben eltüntetni a bemélyedéseket.

A kutatás szerint végre van lehetőség a narancsbőrt úgy kezelni, hogy nem kell drasztikus beavatkozásokkal számolni, sőt, nem kell rengeteg pénzt költeni kétes eredetű és kimenetelű krémes kezelésekre.

A Cogent Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a fascia masszázs megoldás lehet, de érdemes jól meggondolni, mivel az eljárást számos kritika érte már, és többen szenvedtek miatta sérüléseket is. 

A kutatáshoz egy Fasciablaster nevű eszközt használtak, ami úgy néz ki, mint egy dizájnos kínzóeszköz, és sztár használói szerint is legalább kellemetlen, de inkább fájdalmas. Ajánlják a tartás javítására, a ráncok kisimítására és a narancsbőr eltüntetésére is, a kutatók az utóbbira voltak leginkább kíváncsiak. Fasciának egyébként a kötőszövet azon függőleges szálait hívjuk, amelyek a bőr alsó rétegéhez kapcsolódnak. Ezekben a szálakban helyet kaphatnak zsírszövetek, a szálak aztán megnyúlnak, és a zsír helye apró bemélyedésekként jelentkezik – vagyis narancsbőrként.

Kiderült, hogy a kutatásban résztvevők jó részének lényegesen javult a bőr állaga, vagyis a kutatók úgy gondolják, hogy a Fasciablaster jó megoldás lehet a narancsbőr eltüntetésére.

Szakértőknek azonban van néhány szavuk az egyébként is alacsony résztvevőszámmal (33 nő) készült kutatáshoz.

Valószínűleg nem az eszköz, hanem maga a masszázs lehet az, ami hasznos volt a narancsbőr halványításában, ezt ugyanis már jó ideje használják. A vérkeringés javítása és a nyirokrendszer stimulálása segíthet abban, hogy a narancsbőr kevésbé láthatóvá váljon.

Szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy ez csak átmeneti megoldás, és mindenképpen életmódváltásra és rengeteg folyadékra van szükség ahhoz, hogy hosszú távon is halványuljon a narancsbőr. A kialakulásáért ugyanis genetikai okok mellett a sok zsír- és szénhidrátfogyasztás, a kevés folyadék és a mozgásszegény életmód felel, ezeket pedig masszírozással nem lehet kiküszöbölni.

Ha egészségesen élsz, akkor legalább maximalizálod az esélyét annak, hogy nem lesz narancsbőröd, kivéve akkor, ha genetikailag kifejezetten hajlamos vagy rá.

Kép forrása: valuavitaly/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást