Egy új kutatás: olcsón és egyszerűen megszabadulhatsz a narancsbőrtől

Egy új kutatás: olcsón és egyszerűen megszabadulhatsz a narancsbőrtől

Címlap / Stílus / Test / Egy új kutatás: olcsón és egyszerűen megszabadulhatsz a narancsbőrtől

Valljuk be: életünkben nagyjából mindenki rákeresett már legalább egyszer arra, hogy szabadulhatna meg azoktól az idegesítő pukliktól a combján, a fenekén vagy esetleg a derekán. Nagyon ritka az, ha valakinek nincs narancsbőre, és még ritkább az, ha van, de nem zavarja. A tudománynak most új válasza van arra, hogyan lehet a legegyszerűbben eltüntetni a bemélyedéseket.

A kutatás szerint végre van lehetőség a narancsbőrt úgy kezelni, hogy nem kell drasztikus beavatkozásokkal számolni, sőt, nem kell rengeteg pénzt költeni kétes eredetű és kimenetelű krémes kezelésekre.

A Cogent Medicine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a fascia masszázs megoldás lehet, de érdemes jól meggondolni, mivel az eljárást számos kritika érte már, és többen szenvedtek miatta sérüléseket is. 

A kutatáshoz egy Fasciablaster nevű eszközt használtak, ami úgy néz ki, mint egy dizájnos kínzóeszköz, és sztár használói szerint is legalább kellemetlen, de inkább fájdalmas. Ajánlják a tartás javítására, a ráncok kisimítására és a narancsbőr eltüntetésére is, a kutatók az utóbbira voltak leginkább kíváncsiak. Fasciának egyébként a kötőszövet azon függőleges szálait hívjuk, amelyek a bőr alsó rétegéhez kapcsolódnak. Ezekben a szálakban helyet kaphatnak zsírszövetek, a szálak aztán megnyúlnak, és a zsír helye apró bemélyedésekként jelentkezik – vagyis narancsbőrként.

Kiderült, hogy a kutatásban résztvevők jó részének lényegesen javult a bőr állaga, vagyis a kutatók úgy gondolják, hogy a Fasciablaster jó megoldás lehet a narancsbőr eltüntetésére.

Szakértőknek azonban van néhány szavuk az egyébként is alacsony résztvevőszámmal (33 nő) készült kutatáshoz.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»