Egy átfogó kutatás szerint az édesítőszerek egyáltalán nem egészségesek, bár még mindig jobbak, mint a hagyományos finomított cukor – azonban az sem zárható ki, hogy egyenesen károsak a szervezetre. De akkor mivel helyettesítsd őket? Adunk néhány tippet.
1/5 Kutatás
A The BMJ tudományos folyóiratban megjelent tanulmány arra világít rá, hogy nagyjából semmi különbség nincs aközött, hogy sok vagy kevés cukorhelyettesítőt használsz, sőt, még akár káros következményei is lehetnek az édesítőszereknek – legalábbis nem zárható ki ez a lehetőség sem.
Az európai (részben magyar) kutatócsapat 56 korábbi kutatást nézett át, és megállapította, hogy nincs semmi bizonyíték arra, hogy a cukorhelyettesítők egészségesek lennének, vagy hozzásegítenének bárkit a fogyáshoz.
A kutatás azt sem zárta ki, hogy egyenesen károsak az egészségre, bár nem is talált rá bizonyítékot, hiszen az erről készült kutatások esetlegesek, kicsik vagy nem túl megbízhatók voltak.
Azért persze senkinek nem ajánlanánk azt, hogy finomított cukrot fogyasszon ezek helyett – de mi lehet az, ami megfelelő alternatívát kínál?
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!