A csodatévő gyógynövény: 5 mód ahogyan segít a kurkuma

A csodatévő gyógynövény: 5 mód ahogyan segít a kurkuma

Címlap / Életmód / Egészség / A csodatévő gyógynövény: 5 mód ahogyan segít a kurkuma

Szebb lesz tőle a bőröd

A kurkumát Indiában gyakran használják természetes arclemosók készítéséhez, hiszen nagyszerűen tisztítja a bőrt, segít megakadályozni a pattanások kialakulását és természetesen színez is. A kurkuma azonban élelmiszerekben fogyasztva, azaz belülről is képes fiatalítani a bőrt, így is szabályozza a faggyútermelést.

Mivel hatására javul a bőr kollagén-megkötése, segíthet megőrizni a bőr rugalmasságát, hidratáltságát, feszességét. Nem véletlen, hogy amikor a gyarmati időkben a nyugati világ is találkozott vele, a kurkumát csak „holy powder”-ként, azaz szent porként emlegették.

Náthára is jó megoldás

Mivel a kurkuma segít enyhíteni a lázat és a köhögést és támogatja a test kiválasztószerveit, így azok könnyebben és gyorsabban győzik le a fertőzéseket. A kurkuma tehát az általános nátha, megfázás idején is kiváló természetes gyógymód lehet. Keleten általános egészségjavító szerként is használják.

Gyakorlatilag mindenféle apró-cseprő betegségre alkalmazzák, amivel az emberek még nem akarnak orvoshoz fordulni, de szeretnének gyorsan jobban lenni. Nagyjából úgy, mint mi idehaza a kamillát vagy a lándzsás útifűt.

OksanaKiian/istockphoto.com

Segít megelőzni a betegségeket

A kurkuma nem csak abban segít, hogy ha megbetegedtél, gyorsan ismét talpra állj, de abban is, hogy elkerüljenek a betegségek. A texasi Houston Egyetemen végzett vizsgálatok szerint a kurkuma csodatévő erejét a narancssárga színét is adó demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin polifenol vegyületeknek köszönheti.

Ezek képesek beavatkozni a sejtek biokémiai reakciós folyamataiba, és gyakorlatilag őrködnek azok megfelelő működése felett. A kurkuma egészségmegőrző hatását, melyet a népi gyógyászat már ezer éve ismer, mára a tudomány is igazolta.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást