Vannak, akik a frissen őrölt kávéra esküsznek, míg mások inkább a kapszulás vagy az instant kávékat szeretik jobban. Biztosan neked is megvan a véleményed ebben a témában, de tudod, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek? Mi utánajártunk a témának!
3. A frissen őrölt kávé
Nem mondunk újat azzal, hogy a frissen őrölt kávé a legjobb választás azoknak, akik szeretik az igazán finom kávét. Árat tekintve széles a skála, hiszen az olcsó french pressztől egészen a több százezres gépekig válogathatunk, de ez nem jelenti azt, hogy csak drága készülék jöhet szóba a kávébabhoz.
Az őrölt kávé terén felmerülhet a kérdés: a boltban kapható, előre őrölt kávé is ugyanolyan jó, mint a kávészemes verzió? Noha az előre csomagolt változatoknál is találhatunk különlegességeket, a legjobb választás még mindig az, ha te magad veszed meg a kávébabot, és darálod le. A már becsomagolt, őrölt kávék oxidatívak, így sajnos könnyen elveszítik aromájukat a dobozban, és hamar kiszáradnak felbontás után.
A kávébab viszont általában 2 hónapig megőrzi minőségét, így maga a reggeli kávézás egyfajta ínyencség is lehet.
Árát tekintve teljesen átlagos, 1 kg pedig sokáig kitart, így hosszú távon még spórolhatsz is vele. Koffeintartalma a frissen őrölt kávénak a legmagasabb, de persze ez a kávébab minőségétől is függ. Nem érdemes a legolcsóbbat megvenni, hiszen frissességéből kifolyólag az aromája is erőteljesebb, így a sérült, hibás kávészemek elrontják az élményt.