Életmód / Receptek / Táplálkozás

5 trükk, amivel sokkal finomabb és egészségesebb lesz a kávéd

Fahéj

A fahéjjal ízesített kávé remek megoldás lehet, ha szeretnéd valamivel kiváltani a klasszikus fehér cukrot.

A fahéj már csak azért is kiváló, mert véralvadásgátló hatással bír, ezenkívül pedig fokozza az agy működését, illetve hozzájárul a vastagbél egészséges működéséhez is. Ezenfelül a cukorbetegek vércukorszintjét is képes a normális szinten tartani. Így, ha cukor problémákkal küzdesz vagy csak szimplán vágyódsz a különleges ízek iránt, akkor számodra a fahéj tökéletes választás.

Kukába az édesítővel, elő a mézzel!

Képtelen vagy a kávédat feketén legurítani, ezért egy-két szem édesítővel oldod meg a problémát? Ezt felejtsd el sürgősen és próbáld ki a mesterséges tabletták helyett inkább a mézet, ami a természet erejével igyekszik majd levenni téged a lábadról.

A mézes kávé sokkal krémesebb és ízletesebb lesz, arról pedig nem is beszélve, hogy jóval egészségesebb is, hiszen a kávé bár önmagában is fokozza az anyagcsere folyamatokat, mézzel feldobva sokkal hamarabb fejti ki jótékony hatásait.

Két bögre kávé között igyál vizet

Ez először furcsán hangozhat, ám ha jól belegondolsz egyáltalán nem az. A kávé ugyanis kiszárítja a tested, éppen ezért nagyon fontos, hogy kívül-belül pótold a folyadékot. Mielőtt megiszol egy adag kávét mindenképpen guríts le egy nagy pohár vizet, így ugyanis elkerülheted a dehidratáltságot, ráadásul a kávéd is sokkal finomabbnak hat majd.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást