Az „illatos fagomba” íze a hagymafélékhez hasonló. Érdemes erre gondolni, mielőtt receptet találunk ki hozzá. Most az egyik legfinomabb gombás leves receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók (2 főre)
20 dkg krumpli 5 dkg shiitake gomba fél szál póréhagyma 1 evőkanál olívaolaj ételízesítő só bors 1 dl tejszín 2 evőkanál aprított snidling A krumplit hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A póréhagymát karikázzuk fel. Ezeket olívaolajban pároljuk meg, majd öntsünk hozzájuk egy liter vizet, szórjunk bele ételízesítőt, sót és borsot, és főzzük fedő alatt 15 percig. Ezután a levest botmixerrel pépesítsük. Adjuk hozzá a tejszínt. A gombát szeleteljük fel, tegyük a levesbe, majd szórjuk bele a snidlinget is, és főzzük 10 percig.