Kreatív lélektakarító hobbik: kétbalkezeseknek is!

Kreatív lélektakarító hobbik: kétbalkezeseknek is!

Címlap / Otthon / Hobbi / Kreatív lélektakarító hobbik: kétbalkezeseknek is!

Az általunk kialakított, minket körülvevő környezet hű tükre belső világunknak. Gondold csak végig, mennyire van rend az íróasztalodon, a lakásodban? És mennyire vagy jól? A rend fogalma persze mindenkinél mást és mást jelent – a káoszt is átláthatja a gazdája, hiszen ez az ő személyes rendszerezése; más mérnöki pontossággal hajtogatja be a vasalt törölközőket a szekrénybe. Mindenesetre vedd kézbe az irányítást, kezdj el tudatosan rendszerezni kívül-­belül, szórd ki, amire nincs szükséged! Az alábbi ötletek nemcsak a lelkednek tesznek jót, de a kreativitásodat is előhozzák!

Rajzolgass szabadon!

Léteznek olyan kreatív tevékenységek, amikhez egyáltalán nincs szükségsemmiféle különösebb érzékre, készségre. Olykor már az is megnyugtatja a lelket, ha csak előveszel egy papírt, ésfirkálgatsz, színezgetsz kedved szerint, vagy különböző formákat vagdosol ki egy papírlapból.

Add ki magadból e tevékenységek által a feszültséget, és ami a legfontosabb: sose minősítsd a végeredményt – alkotásod feltehetőleg nem lesz egy gauguini műremek, de nem is ez a cél, hanem a folyamat megélése. Vedd elő gyermeki, zabolázatlan éned: remekül feltölt majd, és azonnal jobb kedvre derít.

Szalvétatechnika, hogy szép dolgok vegyenek körül

A francia nevén decoupage (ejtsd: dekupázs) technika lényege, hogy egyszerű tárgyakat a környezettel, személyiségeddel, ízléseddel harmonizáló szalvétába ”öltöztetsz”. Annál szebb lesz a végeredmény, minél aprólékosabban dolgozod rá a szalvétára a speciális, hobbiboltban megvásárolható ragasztót.

Könnyű és nagyszerű tevékenység, ami maximálisan leköti a figyelmed, így lehetőséget ad rá, hogy lelkileg feltöltődhess, mentálisan pedig megpihenhess.

Ha nincs ötleted, mit készíts, próbáld ki például a dekupázsolt zsebkendőtartót. Ehhez a szükséges dolgokat mind beszerezheted hobbiboltban, ahol fel is világosítanak a technika egyszerű menetéről. Az alkotásod egy olyan praktikus dísztárgy lesz, ami mindig jó kedvre derít majd, ha ránézel. Deszemélyesebb ajándéknak is tökéletes!

Készíts mandalát!

A mandalák nemcsak lenyűgöznek változatos szín­- és formavilágukkal, hanem jótékony energiát is közvetítenek, és ezáltal gyógyítanak is (mind készítés közben, mind a végeredményt nézegetve) – tulajdonképpen ez a hivatásuk.

Az ember azt hinné, elkészítéséhez valami istenadta tehetség szükséges, pedig mindössze csak egy néhány órás workshop, vagy akár egy hobbiboltban is beszerezhető, előkészített mandalaforma, amit szíved szerint olyanra színezel, díszítesz, amilyenre csak szeretnél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást