A köztünk lévő űr: hogyan kerüljünk újra közel egymáshoz a kapcsolatban?

A köztünk lévő űr: hogyan kerüljünk újra közel egymáshoz a kapcsolatban?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A köztünk lévő űr: hogyan kerüljünk újra közel egymáshoz a kapcsolatban?

Ha egy szerelmi kapcsolat felett eljár az idő, borzasztóan nehéz visszahozni azokat a régmúlt, romantikus pillanatokat – valljuk be, sokkal könnyebb este bekapcsolni a tévét és a kajarendelést választani, mint összekapni magunkat egy fáradt nap után és elmenni randizni… Pedig igenis energiát kell fektetni a kapcsolatokba, ezt mindenki tudja.

Vannak azok a bizonyos időszakok, amikor a pár tagjai eltávolodnak egymástól – ezt sajnos okozhatja szinte bármi az új munkahelytől egy harmadik személy érkezéséig, egy azonban biztos: ha érzed, hogy a szerelmed egyre messzebb kerül tőled, még időben cselekedned kell, hogy visszakaphasd a kapcsolat alapját képező érzelmi köteléket. Szerencsére rengeteg lehetőséged van csökkenteni a köztetek tátongó űrt – íme pár tipp, hogy újra érezhesd a párod szerelmét!

Kapcsold ki a tévét!

Nem kell azonnal kidobnod, de néha muszáj kiiktatnod a tévét az életetekből, hogy visszatérhessen a helyére a romantika – persze tök jó dolog együtt filmezni, de ha mindig szól valami a háttérben, sosem fogtok teljesen egymásra figyelni.

Fogadjátok meg, hogy ezentúl vacsi közben inkább beszélgettek!

Figyeld meg: a kezdeti furcsa érzés után sokkal közelebb érzed majd magad a párodhoz.

Csókolózzatok!

Tudtad, hogy az ajkak legalább 200-szor érzékenyebbek, mint az ujjbegyeid?

Ha szeretnéd visszacsábítani a romantikát az ágyba is, egyszerűen figyelj arra, hogy többször csókoljátok meg egymást. 

A hatás garantált!

Olvassátok ugyanazt

Ez most elsőre furcsának tűnhet, pedig elképesztően jó „összehozó” ereje van: ha ugyanabban a sztoriban haladtok nagyjából ugyanabban a tempóban, az rengeteg gondolatébresztő beszélgetést indukálhat…

A beszélgetésből pedig öröm, az örömből csókok, a csókokból fellángolás lesz – így, ebben a sorrendben szerezd meg mind!

Nevettesd meg

Emlékszel még, mekkorákat nevettetek együtt, amikor megismerkedtetek?

Térj vissza ezekhez a pillanatokhoz, akár csak egy-két viccel, vagy egy humoros sztorival – ha ezzel fokozod a hangulatot, meglátod, ő is benne lesz a szórakozásban!

A nevetés hihetetlenül sokat tud javítani a kapcsolatokon, úgyhogy kapcsold be a benned szunnyadó stand up-ost és nevettesd meg a pasidat – újra és újra.

Írjatok cetliket

Ha fáradtan hazaérsz és egy óriási halom kupi vár rád otthon az üres lakásban, valószínűleg felrobbansz mérgedben – nyugi, mindannyian így vagyunk ezzel…

De ha ott vár mellette egy cetli egy humoros szöveggel és „szeretlek” felirattal, máris megenyhülsz, nem?

Mindig hagyjatok egymásnak kreatív üzeneteket a hűtőn, a laptopon, a táskátokban…

A lényeg, hogy lepjétek meg egymást!

Főzzetek közösen

A közös programok nemcsak a köztetek lévő csapatdinamikát fejlesztik, de rettentően szórakoztatóak és jó beszélgetésindítók is lehetnek!

Kérd meg a párod, hogy segítsen egy kicsit a főzésben és meséljétek el egymásnak, kivel mi történt aznap…

Isteni vacsora lesz a vége!

Érezd jól magad nélküle is

Igen, jól olvastad: néha muszáj elmenned és élményeket gyűjtened a párod nélkül is!

Látogass el a barátaiddal egy koncertre vagy előadásra, majd számolj be róla a szerelmednek is; meglátod, ha élvezettel mesélsz, nagyon nyitott lesz arra, hogy meghallgasson és legközelebb együtt csináljátok az adott programot!

Emlékezz

Nemcsak kettesben, fotókat nézegetve lehet nosztalgiázni: néha, ha akad egy kis időd, álmodozz és repülj vissza gondolatban azokba az időkbe, amikor beleszerettél a párodba!

Ha sikerül felidézned azokat a bizonyos illatokat, érzéseket, hangulatokat, garantáltan kedvesebben és szeretetre éhesebben mész majd haza, ennek pedig ő is nagyon fog örülni…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást