Kozmetika otthon: hatékony, mégis olcsó kezelések

Kozmetika otthon: hatékony, mégis olcsó kezelések

Címlap / Stílus / Arc / Kozmetika otthon: hatékony, mégis olcsó kezelések

Nem mindenkinek van ideje és főleg pénze arra, hogy minimum hetente fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy manikűröshöz menjen. De nincs is erre szükség, hiszen a szakmai beavatkozások alkalmanként otthon is tökéletesen helyettesíthetőek.

Házi arcpakolások

Ha házi szépülésről van szó, akkor valószínűleg az otthoni arcpakolásokat már mindenki kipróbálta, nem is csoda, hogy tele van jobbnál jobb receptekkel az internet.
Arctisztítás után valóban ez az egyik legjobb, amit a bőröddel tehetsz, s ha házi szerekkel dolgozol, még azt is elkerülheted, hogy jelentős mennyiségű méreganyagot juttass a szervezetedbe.

Hogyan készítsd el?

Bőrtípusodnak megfelelően válassz egy szimpatikus pakolást, készítsd el kis mennyiségben, vidd fel az arcodra és kellemes zene mellett relaxálj néhány percet. Az arcpakolásnak nem mindig kell teljesen homogénnek lennie, ha nem mászkálsz fel-le, az sem szükséges, hogy tökéletes megkössön, mint ahogy azt az élesztős pakolás teszi. Ha pl. gyümölcsös kényeztetést választasz, akkor teríts egy törölközőt a mellkasodra, hogy ne legyen koszos a ruhád, majd feküdj le, és hagyd dolgozni a hatóanyagokat.
Extra recept: 2 evőkanál tejet elegyíts el 1 élesztő felével, majd adj hozzá 1 evőkanálnyi mézet. Kend fel az arcodra, és várj addig, míg a pakolás „megköt”. Ezután dörzsöld le az arcodról, öblítsd le, majd hidratáld a bőrödet.

Hajpakolások otthon

Az arcpakolások mellett a hajpakolások birtokolják a lista elejét. És való igaz, a gyakran több ezer forintos pakolások töredékéért készíthetünk otthon jóval nagyobb adagot. Ebben az esetben nem igazán érdemes pürésítéssel foglalkozni, hajra a legmegfelelőbb a folyékony alapanyag.
Ilyen állagú hozzátevőt mindig tartalmazzon a pakolásod, különben lehetetlen lesz eloszlatni a szálakon, s még lehetetlenebb lemosni. (Ha nem akar kellően folyós lenni, melegítsd meg pár másodperc alatt a mikróban!)

Hogyan készítsd el?

Az olaj, a méz, öblítéshez pedig az ecet, vagy a sör a legmegfelelőbb a haj kényeztetése során. Ha nem sajnálod rá a pénzt, vásárolj kókusz- vagy argán olajat, ha pedig szűkösebb a keret, akkor ricinus – vagy olívaolajat, amit a jobb eredmény érdekében keverj össze mézzel.

A hajpakolást átlagosan 2-3 óráig érdemes a fennhagyni. Addig takaríts, vagy vasalj ki; ha végeztél alaposan mosd meg a hajadat, végül hagyd magától megszáradni.
Extra recept: 1 evőkanál argán olajat keverj el 2 evőkanál ricinusolajjal, majd bázisolajként önts hozzá olívaolajat (a mennyiség a hajad hosszától függ). 2 evőkanál mézet tölts az összekevert olajokba, majd pár másodpercre tedd a mikróba, hogy könnyen kezelhetővé váljon. Ezután hajfestő ecsettel vidd fel a hajtövekre és a hajvégekre, majd hagyd hatni néhány órát.

Arc- és testradír

Bőrradírozásra a testünk teljes felületének szüksége van, és nem csak árban sokkal jobbak az otthon elkészíthető változatok. Ezek – mivel jelentős részt étkezésre szánt termékekből készültek – sokkal kevesebb méreg- és adalékanyagot tartalmaznak.
További kiemelkedő előnyük, hogy nincsenek bennük apró műanyaggolyók, amik átkerülnek a tisztítóberendezéseken, és a hozzánk közel eső vizekben is már most hatalmas problémát okoznak. (Az apró élőlények elfogyasztják őket, s a táplálékláncnak megfelelően a nagyobb állatok, végül pedig az emberek szervezetébe is bekerülnek.)

Hogyan készítsd el?

Bőrradírozás során arra kell kiemelkedően ügyelned, hogy az arcodra más terméket használj, mint a tested többi területére. Utóbbira jöhet a durvaszemű tengeri só, de előbbire sokkal jobb valamilyen finomszemcséjű alapanyagot (pl. zab, őrölt kávé) választanod. Ezt elegyítsd vivőanyaggal, ami lehet olaj, méz, tej, jóformán bármi, amit éppen megtalálsz az éléskamrában.
Extra recept: 2 evőkanál tengeri sót alaposan keverj el 3 evőkanál olívaolajjal, majd csepegtesd hozzá egy fél citrom levét. Keverd össze a hozzávalókat, végül alaposan masszírozd át vele a testedet. Öblítés után használj jó minőségű testápolót!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást