A következő pszichés erőkre van szükséged az egészséged megóvásához

A következő pszichés erőkre van szükséged az egészséged megóvásához

Címlap / Életmód / Lélek / A következő pszichés erőkre van szükséged az egészséged megóvásához

A nehéz élethelyzetek próbára tehetik a lelket és testet is. Ezekre a pszichés erőkre tudsz támaszkodni, hogy megóvd az egészséged.

Mentális fegyelem

Egy gondterhes periódusban, egy feldolgozhatatlannak tűnő veszteség megélésekor gyakran rossz szokásokat veszünk fel. Káros szenvedélyeknek is hódolhatunk azokban az időszakainkban, amikor úgy érezzük, kicsúszott a lábunk alól a biztosnak hitt talaj. Mentálisan fegyelmezettnek lenni iszonyatosan nehéz ilyenkor. 

Ha megpróbálsz nagyon erős maradni fejben és tovább bírsz nézni az átmeneti problémás napokon és heteken, akkor tudatosan elkerülheted az ártó dolgokra történő rászokást. A legkönnyebb ilyenkor a cigarettára, az önjutalmazó nasikra rászokni, vagy keményebb megpróbáltatások és fájó szakítások után akár nyugtatókra is. 

Erősnek lenni fejben bizony igen nehéz olyan esetekben, amikor úgy érzed, hogy szétzuhantak körülötted a dolgok. 

A sport sokat segíthet a mentális fegyelem kialakításában és a felgyűlt feszültség levezetésében is.

Párkapcsolati szeretet
istockphoto

A szeretet megtapasztalása

Ahhoz, hogy tudj töltekezni, szükség van kellemes interakciókra, megértő barátokra, szeretetteljes közegre. Mindenki vágyik rá, hogy úgy szeressék, ahogy van, a hibáival együtt is. Ha vannak erős baráti kapcsolataid, családi kötődéseid, akkor legyél értük hálás!

Egy szeretetteljes ölelés, egy baráti beszélgetés, egy szeretgetős összebújás a pároddal erőt adhat a továbblendüléshez. Egy hűséges háziállat is rendkívül sok energiát és kedvességet tud adni!  Ápold a számodra fontos kapcsolataidat, hogy mindig érezd a féltő szeretett magad körül. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást