Koronavírus: 5 dolog, ami talán örökre el fog tűnni a hotelekből a járvány miatt

Koronavírus: 5 dolog, ami talán örökre el fog tűnni a hotelekből a járvány miatt

Címlap / Hírek / Koronavírus: 5 dolog, ami talán örökre el fog tűnni a hotelekből a járvány miatt

Hogy milyen lesz a járvány utáni élet hosszabb távon, azt egyelőre senki sem tudja biztosan, de az sejthető, hogy sok minden meg fog változni. A turisztikai magazinok szerint például a hotelekben a vendégek biztonságának érdekében és a járvány terjedésének lassításáért számos óvintézkedést kell majd bevezetni, ez pedig akár azt is jelentheti, hogy sok olyan dolog eltűnik, amik nélkül most el sem tudjuk képzelni a hoteleket.

Kulcskártyák

A legtöbb nagyobb hotelben már most sem hagyományos kulccsal, hanem kártyával nyílnak az ajtók, és ugyanezek a kártyák használhatóak arra is, hogy bekapcsold az áramot a szobádban.

Bár ezek a kártyák viszonylag könnyen és jól tisztíthatóak, a jövőben jó esély van rá, hogy nem fogsz velük találkozni, hanem az okostelefonodra letölthető alkalmazással tudod nyitni és zárni a szobád ajtaját.

Ez a módszer a világon már több hotelben is működik, többek között a Disney és a Marriott hotelek némelyike is épített már ki ilyen rendszert, de valószínűleg idővel ezek lesznek majd többségben is.

Svédasztalok

Az önkiszolgálásra használt tányérok, edények, poharak és étkészletek, valamint a szabad levegőn hagyott gyümölcsök és pékáruk mind ki lehetnek téve a vírusnak, ráadásul még csoportosulást is okozhatnak az asztalok körül, így valószínű, hogy a svédasztalokat és önkiszolgáló büféket jó ideig nem fogjuk a megszokott formában látni, és az is lehet, hogy ezek talán sohasem fognak már úgy visszatérni, mint ahogyan eddig ismertük őket.

Elmer Cañas/unsplash.com

Ki- és becsekkoló nyomtatványok

Mivel a járvány miatt minden hotel arra törekszik, hogy csakis a szükséges minimumra csökkentse a személyes kontaktust a szállóvendégek és az alkalmazottak között, valószínűleg egyre több helyen tűnik majd el a hagyományos ki- és becsekkolás, és ehelyett telefonos applikációkkal tudunk majd bejelentkezni, papír helyett itt tudjuk megadni az adatainkat, és az applikáción keresztül tudunk majd kijelentkezni is – a kulcsunkat pedig nem a recepción kapjuk meg, hanem szintén a telefonunkra, ahogyan arról már korábban is szó volt.

Szobai kávégépek és minibárok

Egyelőre vannak szállodák, akik úgy ítélik meg, hogy rendszeres fertőtlenítéssel kellően biztonságosan tudják tartani ezeket a kényelmi berendezéseket, azonban sokan döntenek úgy, hogy kivonják ezeket a készülékeket, hiszen rengeteg vendég megérinti őket, például amikor átnézi a minibár tartalmát, vagy a teakínálatot, majd visszateszi, amit mégsem kíván elfogyasztani, hogy aztán a következő vendég kivegye és megegye vagy megigya azt.

Érthető, ha sok szálloda dönt úgy, hogy az ilyesminek most nincs helye a szobában, és talán jó ideig nem is lesz.

Nagy kiszerelésű tisztálkodási szerek

Az utóbbi időkben az egy-egy alkalomra szabott samponos és tusfürdős flakonokat, amelyeket vagy egyetlen tartózkodás alatt elhasználtak a vendégek, vagy ha csak megkezdtek, akkor is újakra cseréltek, egyre több szálloda cserélte le nagyobb, tölthetős adagolókban kínált termékekre, környezetvédelmi szempontok miatt.

Ez kimondottan jó hír volt, most azonban úgy tűnik, a járvány visszaveti ezt a kezdeményezést, és a minden vendég által megérintett adagolókat egyre több helyen fogják ismét a már kikopóban lévő mini flakonokra cserélni.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!