Koronavírus: 8 dolog, amivel szingliként lefoglalhatod magadat házi karantén idején

Koronavírus: 8 dolog, amivel szingliként lefoglalhatod magadat házi karantén idején

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Koronavírus: 8 dolog, amivel szingliként lefoglalhatod magadat házi karantén idején

Bizonyára te is követed mindennap a híreket és szembesülnöd kellett azzal, hogy a kormány javaslata szerint, aki csak teheti, az vonuljon házi karanténba. Rengeteg embert küldtek haza a munkahelyükről, hogy dolgozzanak home office-ban. Viszont azonkívül, hogy még mi várható, egy kérdés foglalkoztat mindenkit: mi a csudát csináljanak azzal a rengeteg idővel, ami a házi karantén miatt adódott?

A mozik, a színházak, a múzeumok bezártak. Minden, ami nem élelmiszerüzlet, drogéria vagy gyógyszertár, 15 óráig lehet nyitva. Mindent elkövetnek azért, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Amivel mi hozzájárulhatunk– bár a saját érdekünk is ezt kívánja – az az, hogy házi karanténba vonulunk. De mit lehet heteken, akár hónapokon át csinálni otthon a rengeteg szabadidőnkben? Ehhez adunk most 8 remek tippet a szingliknek!

Nézz filmet orrvérzésig!

Gondolj csak bele!

Korábban biztos panaszkodtál arra, hogy le vagy maradva a kedvenc sorozataiddal, nincs időd megnézni az új filmeket és egyáltalán: nincs időd filmet vagy sorozatot nézni.

Nos, van egy nyilvánvaló, jó hírünk számodra: most rengeteg időd van!

Várnak rád az imádott és legújabb sorozatok évadai, és az a sok-sok film, amit mindig is szerettél volna meg-, illetve újranézni.

Olvass, míg a szemed nem kezd jojózni!

Talán ez volt a másik örök panaszod! Egyszerűen nincs időd olvasni, pedig annyi jó könyv van!

Sorra jönnek ki az újabb Stephen King könyvek, a legizgalmasabb krimik és legszebb romantikus regények, amelyekről mindenki áradozik, csak te nem, mert sosincs időd egyet a kezedbe venni.

Most végre valahára van! Tankolj fel könyvekkel, főzz egy jó kávét vagy teát és kuckózz be a foteledbe egy olvasás maratonra!

 

Tanulj nyelveket!

Mindig is szerettél volna megtanulni franciául, de sosem volt rá időd vagy lehetőséged?

Pedig manapság egyre jobb és jobb applikációk segítik a nyelvtanulást, nem is beszélve a sok ingyenes oktatóanyagról a Youtube-ról.

Tudod, hová akarok kilyukadni? Végre itt a lehetőség, hogy legalább alapszinten megtanulj egy új nyelvet!

Milyen jó is lesz, hogy mire véget a házi karantén, megkérdezheted a barátnődet: „Ca va?” Ez a „Hogy vagy?” kérdés közvetlen változata.

 

Tanulj meg táncolni!

Persze táncolni mindenki képes valamilyen szinten. De mi lenne, ha megtanulnál ír szteppelni? Ha az volt a régi vágyad, hogy tudj dzsiggelni, akkor keresve sem találhatnál jobb alkalmat rá, mint most a házi karantént.

A Youtube csak úgy ontja magából a jobbnál jobb oktatóvideókat.

Kapd fel a magassarkúdat és kopogj el egy táncot az alattad lévő szomszédnak!

Most végre kigyúrhatod magad!

Ha fogyókúráról meg edzésről van szó, sokan jönnek azzal, hogy nincs rá idejük. Most aztán igazán nem mondhatod, hogy nincs rá időd. Minimum fél órád napi szinten biztos lesz, ha nem több!

Ideje felpattanni a szobabiciklire vagy lefeküdni a jógamatracra és nyomni pár hasprést meg fekvőtámaszt.

Ha gondolod, hallgass közben zenét, nézz sorozatot, vagy keress a Youtube-on egy olyan videót, amiben egy komplett edzésprogram van.

 

Csináld meg azt, amit máskor nem!

Remek alkalom a házi karantén arra, hogy a régóta halogatott feladatokat elintézd. Legalábbis, ami házon belül megoldható.

Szóval, ha a retikülödből már pormacskákat húzol elő vagy mikor kinyitod a szekrényedet, megindul a ruhalavina, akkor mi sem kézenfekvőbb: rendet teszel.

Végezd el a kis házi lomtalanításodat, szabadulj meg attól, amire nincs szükséged és talán egy komplett takarítást is megejthetnél a lakásban vagy házban. Lehet, hogy csak pár napig tart, de addig is aktívan és hasznos tevékenységgel foglalod le magad!

 

Vedd elő a hobbijaidat!

Nemcsak a fogyás esetén, hanem a hobbiknál is azt szokás mondani manapság, hogy nincs rá elég idő. Ezért nem fest a művész vagy készít új ruhákat a tehetséges varrónő.

Úgyhogy, ha régen szerettél gitározni vagy makramézni, akkor túrd elő a szekrény mélyéből a kellékeket, ahová rejtetted és ideje felfrissítened a tudásodat.

Meg persze feldobni a hangulatodat! Elhiheted, a lelkednek is jót fog tenni, hogy végre van időd egy régi, kedves passzióra.

 

Randizz online!

Most nem lenne célszerű beülnöd egy kávézóba a kiszemelteddel.

Ellenben megteheted, hogy megbeszélitek: mindketten készítetek egy kávét vagy öntötök egy pohár bort magatoknak és este hétkor találkoztok Skype-on ás videócseteltek.

Szóval nem kell lemondanod az ismerkedésről meg a barátkozásról csak azért, mert házi karantén van, hála az internet csodájának. A középkorban pestis idején az emberek odaadták volna a disznóállományukat egy ilyen lehetőségért.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!