Hozzávalók a saslikhoz:
– 50 dkg sertés karaj, kétujjnyi csíkokra vágva
– fél vöröshagyma, apróra vágva
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 1 ek. reszelt gyömbér
– 2 ek. citromlé
– 1 ek. szójaszósz
– 1 kiskanál koriander
– 1 kiskanál őrölt kömény
– fél kiskanál kurkumapor
A mogyoró mártáshoz:
– 20 ml kókusztej
– 4 ek. mogyoróvaj
– 1 ek. citromlé
– 1 ek. szójaszósz
– 1 kiskanál agave nektár
– fél kiskanál őrölt kömény
– fél kiskanál őrölt koriander
– fél kiskanál zúzott pirospaprika
Elkészítése:
1. A saslik pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és bedörzsöljük vele a sertéscsíkokat. Hagyjuk a pácban legalább 30 percig.
2. Saslik pálcákra szúrjuk fel S formában a csíkokat, majd grillen süssük enyhén pirultra, közben meg-meg forgatva.
3. Míg a húsok sülnek, készítsük el a mártást. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a szójaszószt, citromlevet és keverjük össze. Tegyük fel egy kis serpenyőben, alacsony lángra. Öntsük hozzá a kókusztejet, mogyoróvajat és keverjük jól össze. Melegítsük 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk a forró saslikokkal.