Korianderes sertés saslik mogyoró mártással

Korianderes sertés saslik mogyoró mártással

Címlap / Életmód / Receptek / Korianderes sertés saslik mogyoró mártással

A sertés saslik lágy sárgás színét a kurkumás páctól kapja. Érdemes kipróbálnod ezzel a mennyei fűszeres mogyorómártással!

Hozzávalók a saslikhoz:

– 50 dkg sertés karaj, kétujjnyi csíkokra vágva

– fél vöröshagyma, apróra vágva

– 2 gerezd zúzott fokhagyma

– 1 ek. reszelt gyömbér

– 2 ek. citromlé

– 1 ek. szójaszósz

– 1 kiskanál koriander

– 1 kiskanál őrölt kömény

– fél kiskanál kurkumapor

A mogyoró mártáshoz:

– 20 ml kókusztej

– 4 ek. mogyoróvaj

– 1 ek. citromlé

– 1 ek. szójaszósz

– 1 kiskanál agave nektár

– fél kiskanál őrölt kömény

– fél kiskanál őrölt koriander

– fél kiskanál zúzott pirospaprika

Elkészítése:

1. A saslik pác összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban és bedörzsöljük vele a sertéscsíkokat. Hagyjuk a pácban legalább 30 percig.

2. Saslik pálcákra szúrjuk fel S formában a csíkokat, majd grillen süssük enyhén pirultra, közben meg-meg forgatva.

3. Míg a húsok sülnek, készítsük el a mártást. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a szójaszószt, citromlevet és keverjük össze. Tegyük fel egy kis serpenyőben, alacsony lángra. Öntsük hozzá a kókusztejet, mogyoróvajat és keverjük jól össze. Melegítsük 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk a forró saslikokkal.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!