Párkapcsolat / Szerelem

Kipróbáltam, lehet-e ismerkedni egy edzőteremben: íme a tapasztalatok

Kipróbáltam, lehet-e ismerkedni egy edzőteremben: íme a tapasztalatok

Hol lehet manapság ismerkedni? Csak az internet és a szórakozóhelyek jöhetnek szóba, vagy azért van más lehetőségünk is? Most saját tapasztalataim alapján mesélem el, mekkora volt a sikerrátám egy konditeremben!
 

Amikor egy ideje szingli vagy, nehéz elhinni, hogy egy nap majd találkozni fogsz valakivel. Hiszen már régóta nem jártál sikerrel a társkeresőkön, hiába jársz bulizni, maximum pár szót váltasz csak valakivel, és egyszerűen senki sem kelti fel az érdeklődésed.

bruce mars/unsplash.com

Én is ilyen helyzetbe kerültem, amikor már két éve éltem az egyedülállók életét, és úgy éreztem, most már szívesen változtatnék kapcsolati státuszomon. Azt tudtam, hogy a Tindernek még egyszer nem adnék esélyt, ahogy azt is hamar megtanultam, hogy a szórakozóhelyek többségében én már csak felfelé húzom az átlagéletkort, így 30-hoz közeledve. Ekkor dobta fel az egyik legjobb barátnőm, hogy mi lenne, ha eljárnánk edzőterembe, mert amúgy is ránk fér a mozgás, plusz legalább megismerkedhetünk valakivel.

Így alakult, hogy leteszteltem, vajon sikerülhet-e az edzőteremben megtalálni a Nagy Ő-t! Mivel szinte sosem jártunk még konditeremben a barátnőmmel, akit nevezzünk a történetben Kittinek, eleinte elég elveszettek voltunk. A gépek 80%-át nem tudtuk használni, amit igen, azt se feltétlenül tökéletesen, és kezdetben inkább a futópad és szobabicikli közelében táboroztunk le. Miközben persze többnyire beszélgettünk, és felmértük a terepet.

A jó hír, hogy egy edzőteremben rengeteg férfi megfordul, és az már önmagában egy pozitívum, hogy van bennük kitartás és akaraterő, hogy foglalkozzanak a testükkel és az egészséges életmóddal.
 

Ismerős terep

Három hét alatt nagyjából megszoktuk, kik járnak a terembe, megismertük egymást, néha váltottunk egy-egy szót a liftben vagy a gépek használata közben, majd egy idő után arról is beszélgetni kezdtünk, egyáltalán kit hogy hívnak, mivel foglalkozik, és milyen célból jött ide. Kitti barátnőm ötletére még a terem egyik személyi edzőjéhez is bejelentkeztünk, aki órákat tartott nekünk, miközben mesélt az életéről, rólunk kérdezgetett, és szinte már a haverunkká vált. Vagyis nekem. Kitti ugyanis rögtön a második alkalommal belehabarodott Mátéba, aki (kezdetben) viszonozta is ezeket a gyengéd érzelmeket, és randizni hívta őt. Azt gondoltam, nahát, tényleg lehet ismerkedni a teremben!

ArturVerkhovetskiy/depositphotos.com

Bár nekem kevesebb sikerem volt, ha azt vesszük, hogy egy bizonyos Kristóf nagyon tetszeni kezdett, majd kiderült, hogy van barátnője. Majd volt egy Tamás, aki egyszer csak többé nem jött abba az edzőterembe, így a keresztnevénél többet nem sikerült róla megtudnom.

Viszont amikor második hónapja jártunk rendszeresen sportolni, legalább az eredményét kezdtem látni annak, hogy nem a tévé előtt töltöm a hétvégémet. Noha továbbra sem bántam volna, ha sikerül a teremben megismernem valakit, egyre kevésbé zavart, hogy nem így alakul. 

ArturVerkhovetskiy/depositphotos.com

Ami Kitti és Máté történetét illeti, három randinál tovább nem jutottak. Noha kedves barátnőm szívesen ismerkedett volna tovább a jóképű edzővel, úgy tűnt, Mátét így is rengeteg csinos nő veszi körbe, ezért nem biztos, hogy készenáll a kötelezettségekre. Jól érezte magát a szingli edző szerepében, és mindenkivel szívesen flörtölgetett is! Ezért egyszerűen csak nem hívta el többé Kittit randizni, ami a közös edzések alkalmával igazán kínos hangulatot teremtett, és egy idő után inkább nem is kértünk szolgáltatásaiból. Szerencsére így is elég sokat tanultunk tőle, ezért a gépeket már nélküle is használni tudtuk. Legalábbis még pár hónapig, amíg jártunk, ugyanis a tél beköszöntével egyre kevesebb erőnk volt kimozdulni, majd végül sajnos teljesen fel is hagytunk vele.

Előnyök és hátrányok

Saját tapasztalataim alapján azt gondolom, az edzőterem jó lehetőséget biztosít az ismerkedésre, de nem szabad biztosra venni, hogy itt megismersz valakit. Pláne akkor, ha csak ezért mész sportolni, és amúgy nem különösebben hobbid, hiszen ami először közös kapocsnak tűnhet, később az ellentéteket okozza majd. A lehetőség viszont adott, hamar beszédbe lehet elegyedni az emberekkel, ráadásul úgy vettem észre, hogy mindenki szívesen segít a másiknak akár tanácsokkal, akár csak annyiban, hogy megmutassa, melyik gép hogy működik. Kittivel mi nem jártunk itt sikerrel, de egy-két jó ismerősre szert tettünk, úgyhogy ha érzed magadban a kedvet, neked is érdemes lehet kipróbálni!

via GIPHY

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást