Ott, ahol gyerekek is vannak a családban, és a szülők igyekeznek az egészségesebb táplálkozást követni, a főzelék gyakran előforduló elem a családi menüben. Nálunk van olyan főzelék, amit én imádok, de egyik gyermekemet sem tudtam még rávenni, hogy megegye. Viszont néha főznöm kell zöldborsó főzeléket is, amire rá sem tudok nézni, de az egyik fiam imádja. A lányom spenótfőzelék rajongó, főtt tojással, burgonyával. A kisebbik fiam pedig még csak kétéves, kísérletezget, de az már látszik, hogy ő sem lesz a főzelékek ellensége és az elmúlt évek alatt kikísérletezett receptjeimnek ő sem tud ellenállni.
2/5 Zöldbabfőzelék
A zöldbab főzelék az egyik nagy kedvencem és egyáltalán nem zavar, hogy csak én eszem itthon, senki más, ahogy mondani szokták, több marad. Amit nagyon nem kedvelek, az a friss, zsenge zöldbab fejtegetése és feldarabolása, ezért nem is tagadom, előkészítve szoktam megvásárolni a piacon vagy fagyasztva egy élelmiszerboltban. Fogyasztása a magas tápértéke és fehérjetartalma miatt elsősorban télen javasolt.
Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 450 g tejföl, 1 kevés petrezselyem, 2 evőkanál finomliszt, só ízlés szerint
Az apróra vágott zöldbabot annyi sós vízbe teszem fel főni, amennyi épp ellepi. Amikor már puha, a tejfölt csomómentesre kikeverem a liszttel és egy kevés főzőlével. Amikor megfőtt a bab, behabaroom, beleteszem az apróra vágott petrezselymet, még pár rottyantás, és kész az ebéd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!