Miért csak a nő dolga a védekezés? Gyors és biztonságos a férfi vaszektómia

Miért csak a nő dolga a védekezés? Gyors és biztonságos a férfi vaszektómia

Címlap / Szerelem / Szex / Miért csak a nő dolga a védekezés? Gyors és biztonságos a férfi vaszektómia

Kinek a dolga a védekezés?

Alapvetően mindenkié, de mégis két séma alakult ki a közvéleményben a védekezéssel kapcsolatosan. Amikor társaságban felmerül ez a téma, rendszeresen oda lyukadunk ki, hogy az egyéjszakás kalandok, a rövidtávú kapcsolatok során a legideálisabb választás az óvszer, a hosszú távú, monogám kapcsolatokban viszont szóba sem jöhet más, mint a fogamzásgátló tabletta.

Abban teljesen egyetértek, hogy aki kalandozik, a saját és partnerei érdekében is használjon óvszert, de a hosszú távú kapcsolatok már nem ennyire egyértelműek. Miért lenne kizárólag a nők feladata a védekezés? Ez egy kényelmes lehetőség, de – bármennyit is „szelídültek” a hatóanyagok az elmúlt időszakokban – a fogamzásgátlókat illetően még mindig mesterséges hormonpótlásról beszélünk, ami azért nem hangzik túl kecsegtetően.

Nem egy olyan női ismerősöm van, aki egyszerűen képtelen fogamzásgátlót szedni, mert olyan tüneteket produkál tőlük, amik ellehetetlenítik a hétköznapjait. Többen közülük a szintén sokat vitatott spirálra váltottak, mások visszatértek az óvszerhez, megint másoknál pedig szóba került a férfi vaszektómia, ami bizony nem aratott elsöprő sikert a társaságban jelen levő férfiak között.

Számos tévhit övezi

Amikor a férfi vaszektómia szóba kerül, akkor a többség még mindig arra asszociál, hogy ezzel a műtéttel a férfiak elveszítik a férfiasságukat, a beavatkozást jóformán a kiheréléssel azonosítják. Szerencsére erről – az előítéletek ellenére – szó sincs.

A vaszektómia során nem történik egyéb, mint hogy az ondóvezeték folytonosságát megszakítják, így a spermiumok nem tudnak egyesülni az ondófolyadékkal.

A későbbi ejakulációk során minden pontosan ugyanúgy történik, mint ahogy addig történt, csupán a termékeny hímivarsejtek nem jutnak el a „helyükre”, hanem testen belül felszívódnak. A vaszektómia semmilyen formában nem befolyásolja a férfiasságot, a libidót, az orgazmus készséget, az erekciót, a magömlés folyamatát, vagy akár csak az ondó mennyiségét. Egy vaszektómián átesett férfi semmiben sem különbözik korábbi önmagától, a különbséget sem a partner, sem saját maga nem fogja fizikálisan észlelni.

Természetesen a meddővé tétel nem csak a férfiak, hanem a nők esetében is elvégeztethető. Amiért azonban mégis inkább a férfiaknak szokták javasolni komoly kapcsolatban ezt a beavatkozást az, hogy jóval kevesebb komplikációval jár a műtét, illetve olcsóbb is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást