A kimondott szó ereje: ettől lesz sikeres az újéved

A kimondott szó ereje: ettől lesz sikeres az újéved

Címlap / Életmód / Egészség / A kimondott szó ereje: ettől lesz sikeres az újéved

2018 nem épp úgy sikerült, ahogy te azt elképzelted? Lehet, erről nem csak a külső tényezők tehetnek. Ha te is szeretnéd, egy kis odafigyeléssel egyenesbe hozni az életed, görgess lejjebb és ne habozz sokat, határozd el magad, hogy 2019 olyan legyen amilyennek Te elképzelted!

Önbizalomhiány

Nekem ez nem megy.” , „ Én nem vagyok olyan ügyes.” , „Te ezt biztos jobban csinálod, mint én.” Ismerősek ezek a mondatok? Netán valamelyik pont a te szádból hangzott el pár napja? Akkor most jól figyelj! Itt az idő a változtatásra.

Életünket, sorunkat számtalan erő próbálja befolyásolni, de akár hiszed, akár nem te is birtokolsz egy óriási nagy fegyvert. A szavaidat. Bizony talán nem is gondolnád, hogy mennyi minden függ, attól miket mondasz ki, azon az apró résen keresztül, amit úgy hívunk száj. A nyelvünk olyan, mint egy hajó kormánylapátja, bár nagyon kicsi, mégis ő határozza meg hová tart az a bizonyos hajó. Úgyhogy én azt mondom, vedd a kezedbe a kormányt és te irányítsd azt a kicsi csónakot.

Először is magadat fogadd el!

Aki nem szereti magát, másokat se fog és igen hamar a beszéde is csak a negatívumokról fog szólni.

Ha másként nem, (bármennyire is viccesen hangzik) állj a tükör elé és mondd ki hangosan, hogy szereted azt az embert aki szemben áll veled. Minden egyes porcikája tetszik Neked és elégedett vagy a külsőddel is. Próbálj meg a pozitív tulajdonságaidra koncentrálni, a negatívokon pedig változtatni. Az már fél siker, ha felismered mi az ami nem jó, hidd el ha tudatosan odafigyelsz egyre kevesebb lesz belőle.

Ne mondd, főleg ne mások előtt, hogy neked mekkora a combod, vagy milyen lapos a feneked. Lehet észre sem veszik, ha nem mondod.

Kevesebb duma!

Annyi mindenről beszélünk egy nap. Vagy inkább fecsegünk. Ha este végén megnéznék mennyi értelmes dologról volt szó aznap, szerintem elég kevés lenne az a szám. Te is voltál már úgy, hogy egy új helyzetben, csak úgy dőlt belőled a hülyeség? Már te is érezted, hogy nem kellene, de mégis járt a szád, csak azért, hogy leplezd a zavarodat. Na ez az amit pont ne tegyél!

Tudatosan oda kell figyelni arra mit, kinek és hogyan beszélünk. Hidd el attól, hogy össze vissza fecsegsz, nem javítasz a helyzeten. Sőt! Benne van a pakliban, hogy csak jól lejáratod magad. Úgyis észreveszik, hogy csak azért locsogsz, mert kínos a szituáció. Hát ne tedd még kínosabbá! Van abban valami, hogy „Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.”

Csak optimistán!

Miért van az, hogy a rossz hírek gyorsabban terjednek? És a kellemetlen emlékekre is jobban emlékszünk?

Ne hagyd, hogy elburjánzanak a fejed felett a szörnyű rém-sztorik. Ha meghallasz egy nem túl üdítő történetet, tisztázd magadban mennyire fontos azt egyből továbbadni valakinek.

Napokig benne élni és beszélni még a történtekről nem fog vidámsággal és optimizmussal eltölteni. Csak megnehezíted az saját éjszakáidat, gondolataid.

Fékezd meg mások beszédét!

Nem tiszteletlenség valakinek a szavába vágni, ha a te sorodról mondd demoralizáló mondatokat.

Jogod van hozzá, hogy elmondd, lehet nála úgy volt, de a te esetben az nem így lesz.

Bátran mondd ki azokat a dolgokat, amiket el szeretnél érni 2019-ben, hidd el:

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást