Kihagyta az 5 éves barátja szülinapját, beperelte érte az anyuka

Kihagyta az 5 éves barátja szülinapját, beperelte érte az anyuka

Címlap / Életmód / Család / Kihagyta az 5 éves barátja szülinapját, beperelte érte az anyuka

Derek Nash egy átlagos brit apuka, akinek 5 éves kisfia a helyi rendszernek megfelelően iskolába jár. Ahogy az a kisgyerekes szülők számára valószínűleg nem ismeretlen, Derek kisfiát is meghívták egy szülnapi buliba. A kisfiú szülei elfogadták a meghívást, de aztán a dolgok másképpen alakultak. A történet eddig szokványos, itt azonban ritka csavar következik.

Számlát találtak a gyerek táskájában

Derek Nash és felesége igent mondtak a szülinapi partira, amit egyébként egy plymouth-is sí- és snowboard parkban rendeztek meg, de később eszükbe jutott, hogy arra a napra már megígérték a nagyszülőknek, hogy csemetéjük velük tölti a napot, és így is tettek. Erről azonban nem értesítették a partit rendező anyukát, Julie Lawrence-t.

Ez persze nem egy udvarias dolog, de Lawrence reakciója még ennek tükrében is meglepő: a buli után néhány nappal ugyanis a szülők egy barna borítékba lezárt, hivatalos számlát találtak körülbelül 6 000 forintnak megfelelő angol fontnyi összegről, amit Lawrence számlájára kellett volna elutalniuk.

Az indoklás szerint mivel a gyerekük nem jelent meg, az anyának azonban az előre egyeztetett létszám után kellett kifizetnie a részvételi díjakat, tartoznak neki a pénzzel. Hogy mennyire komolyan gondolja a behajtást, azzal is alátámasztotta, hogy a számlán szerepelt: ha nem fizetnek, akár perre is hajlandó vinni a dolgot.

Megy a cicaharc

A történet azóta bejárta az angol médiát, a Nash szülők ugyanis nem akarnak fizetni.

Ahogyan elmondták, ez az egész nem a pénzről szól a számukra, hanem a módszerről.

Derek Nash azt nyilatkozta, ha Lawrence felkeresi őket, elnézést kértek volna, és megtérítik a kiadását, így azonban nem hajlandóak fizetni – Lawrence pedig továbbra is tartja magát ahhoz, hogy ebben az esetben perre viszi a dolgot.

A médiafelhajtás most a második kört futja, az anyák ugyanis a Facebookon szópárbajoznak, a nagyközönség pedig, úgy tűnik, popcornnal az ölében figyeli, hogyan kerítenek bírósági ügyet egy ilyen csip-csup esetből a vérmes brit anyák.

Mindeközben a sípark elhatárolódott az esettől, és a menedzserük azt nyilatkozta, igazán nem rajtuk múlott, hogy az ügy így alakult:

„Való igaz, hogy a nálunk tartott események létszámát 48 órával korábban le kell jelenteni, és a belépők díját is ekkor kell kifizetni, de nem szoktunk bírságot kiszabni, ha valaki nem jelenik meg.Az igazat megvallva, gyakran megtörténik, hogy valamelyik gyerek mégsem jön el, és ilyenkor nagyon rugalmasak szoktunk lenni: a kifizetett összeget például fel lehet használni a bárban, vagy a játékainkra felhasználható bónt adunk cserébe.”

Lehet, hogy Mrs. Lawrence-nek inkább egy koktélt kellett volna innia a bárban a zsémbelődés helyett, de úgy tűnik, ő a pereskedést jobban szereti, mint a narancslevet. Reméljük, hogy a történetnek legalább annyi haszna van, hogy mindenki tanul egy kis parti-etikettet, és ha mégsem jelenik meg egy buliban, legalább időben értesíti róla a szervezőket.

(Fotó: nypost.com)

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!