Nagyon szeretem a forró, melengető leveseket a hideg hónapokban – és imádok új ízeket kipróbálni!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/3 Harira
A harirát nemrég fedeztem fel, pedig hazája, Marokkó volt az az ország, ahol összességében a legtöbbet laktam külföldön. Akkoriban azonban még távolról sem voltam annyira nyitott az új ízekre, mint manapság. A harira egy rendkívül tartalmas, fehérjékben és rostokban gazdag fogás, az alapja a lencse és a csicseriborsó. Elkészíthető növényi változatban és természetesen hússal is.
Így készítsd el: Ha úgy kipróbálod, először piríts hagymát, fokhagymát, majd alaposan fűszerezd. Erre a célra nagyszerűek az arab fűszerkeverékek, így biztos, hogy sikerül felidézned az eredeti ízvilágot. A hagymás alapra mehet a csicseriborsó, valamint a lencse és némi víz. Először a hüvelyeseket főzd félkészre, majd add hozzá a további zöldségeket: ez lehet répa, zeller, burgonya, ami a kezed ügyébe akad otthon. Végül a levest paradicsompürével gazdagítsd, ami nem csak feldobja, hanem be is sűríti a levest. Tálaláskor kevés citromlevet és zöldfűszereket szokás adni a harira mellé.