Háztartás / Otthon

Így küzdj a hideg ellen, ha nem akarod túlzásba vinni a fűtést

Így küzdj a hideg ellen, ha nem akarod túlzásba vinni a fűtést

Egy átlagos téli időszakban is kihívás úgy melegen tartani a lakást, hogy ne kelljen rengeteget áldozni a fűtésszámlára, de most, hogy az életünk nagy részét a négy fal közé bezárva töltjük, még nehezebb a helyzet. Most ugyanis nem csak a hétvégét és az esti órákat kell megoldani, hanem az egész napot is.

A legtöbben home office-ban vagyunk, és még a barátokkal sem nagyon tudunk kimozdulni sehová. Az alábbi tippek segítenek túlélni a nehéz téli napokat anélkül, hogy két kézzel dobálnád ki az ablakon a pénzedet a túlfűtött lakásra.

Viselj zoknit!

Van, akinek triviálisnak tűnhet, de nagyon sok ember számára nem egyértelmű, hogy nem rövidnadrágban és pólóban kell otthon mászkálni, ha odakinn tombolnak a mínuszok. Öltözz fel rendesen, és ami a legfontosabb: viselj zoknit.

Hiába van rajtad több réteg ruha ugyanis, ha a lábad fázik, nem fogod komfortosan érezni magad. Ha nincs padlófűtésed, érdemes lehet papucsot is hordanod. Már nagyon sok szőrös, cuki, és nem utolsósorban kényelmes otthoni lábbeli van a piacon.

istockphoto.com

A meleg italok csodákat művelnek

Munka közben valószínűleg egyébként is elfogy egy-két kávé és/vagy tea, figyelj arra, hogy ez mind jó meleg legyen. A meleg italok ugyanis belülről is felmelegítenek, és a kedvedet is javítják. Ha nem akarod túltolni a koffeint, mindig legyen lefőzve egy kis gyümölcstea, és ha szomjas lennél, melegíts meg egy kicsit belőle. Így legalább a napi folyadékbeviteled is biztosan meglesz.

Fűtőpárna

Ha éjszaka gyakran fázik a lábad, aludj el saját készítésű fűtőpárnával. Tölts meg egy kisebb párnahuzatot vagy egy-két zoknit nyers rizzsel, és melegítsd fel a mikróban, akárhányszor szükséged van rá. Ha épp nincs otthon rizs, más gabonafélékkel is működik, ami hasonlít hozzá.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást