Mit keresnek a férfiak a nőkben?

Mit keresnek a férfiak a nőkben?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mit keresnek a férfiak a nőkben?

Sokszor olyan nehéz kideríteni az ismerkedés elején, hogy mit is vár vajon tőlünk a férfi, ráadásul hajlamosak is vagyunk túlbonyolítani az ezzel kapcsolatos gondolatainkat. A válasz pedig sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk, és mégis a férfiak legnagyobb részére igazak az alábbiak.

Hobbi

A férfiak szeretik, ha egy nőnek van saját hobbija. Igaz, hogy nem feltétlenül a hobbi jellegét tartják fontosnak, sokkal inkább azt, hogy ez szimbolizál egyfajta önállóságot is.

Vagyis azt feltételezik – ráadásul általában joggal -, hogy akinek van saját hobbija, annak van önálló élete is, és a hobbijával kapcsolatban kialakult az önálló társasága is.

Baráti kör

A baráti kör megléte általában nagyon fontos a férfiaknak a saját életükben is, és ugyanezt szívesen látják a nő esetében is. Akinek vannak sok évre visszanyúló barátságai, az valószínűleg lelkileg érettebb, tapasztaltabb és ne utolsó sorban önállóbb is.

A férfiak nem mindig szeretik, ha a barátnőjük mindig mindenhova vele tart, ezért az önálló baráti társasággal rendelkező nőktől több megértést várnak ebben az ügyben.

Ellenőrzés

A férfiak rémálma sokszor, hogy az általuk választott nő egyszer csak olyan sárkánnyá válik, amilyen sok barátjuk felesége is lett.

Mivel a nők jó részének tényleg mániája a másik ellenőrzése és elszámoltatása, ezért ismerkedéskor jó, ha kellő hangsúlyt helyezünk arra, hogy mi nem tartozunk ebbe a nőtípusba – már abban az esetben, ha ez tényleg így is van.

Kedvesség

Nem kell túlzott kreativitás ahhoz, hogy tudjuk, a férfiak legnagyobb része arra vágyik, hogy egy kedves, magára adó, mosolygó nő várja odahaza.

Ezért nagyon fontos, hogy már az ismerkedés elején lássa rajtunk azt, hogy mi tényleg jókedvűek vagyunk, és nem követünk el mindent azért, hogy a dolgokat negatív fényben lássuk.

Meleg otthon

Ahogy a férfiak alapvető vágya, hogy egy kedves nő várja őket otthon, ugyanilyen alap dolog az is, hogy meleg, szeretetteljes otthon vegye körül. Igaz, hogy sok férfi ironizál a nők rendrakási mániáján, de mégis szeretik azt a hangulatot, amit egy rendezett otthon áraszt – különösen, ha ők mehetnek oda haza.

Igaz, hogy a rendrakást néhány nő hajlamos túlzásba vinni és más, valójában lényegesen fontosabb dolgok elé helyezni, de az valószínű, hogy ismerkedéskor nem kell feltétlenül elrejtenünk azt, hogy a rend és az otthonosság nekünk is fontos dolog.  

Főzés

Mindannyian hallottuk már a mondást, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet „megfogni”.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy rosszul vagy egyáltalán nem főző nő ne tudna jó kapcsolatot kialakítani, de annyi biztos, hogy az otthon főzött étel illata és az ezzel járó egyéb dolgok mind hozzájárulnak az otthonosság érzetéhez, és mint ilyen, vonzóak lehetnek a férfiak szemében.

Szex

Természetesen nem hagyhatjuk ki a sorból a szexuális együttlétet sem, bár ez ritkábban kerül szóba az ismerkedés legelején. Annyi azonban tény, hogy a kedvesség, az otthon melege és az önálló élet mellett ez az egyik legfontosabb a férfiak szemében.

Nem véletlen, hiszen ha a mindennapoknak ez a része problémás, esetleg idővel a szeretkezések ritkábbá válnak vagy veszítenek lendületükből, akkor ott a kapcsolat is elveszíti intimitását.  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást