VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Remek kis levest főztem a Hokkaido-tökből. E Japánból származó sütőtök félének gyönyörű narancssárga héja már messziről vonzza a tekintetet. Narancsszínű a zöldség belseje is. Finom, édes íze van. Krémlevesnek is kiváló.
Magas karotin- és C-vitamin tartalmának köszönhetően remek immunerősítő.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kisebb Hokkaido-tök (kb. 50 dkg)
- 1 nagy burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál olívaolaj
- 2-3 dkg tökmag
- tökmagolaj a díszítéshez
Elkészítés:
A Hokkaido-tököket megmossuk, szárazra töröljük, majd csinos kalapot kanyarintunk nekik. A tökmagokat kiszedjük. Majd éles kés és kiskanál segítségével kivájjuk a zöldségek húsát.
A krumplit megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
A cikk folytatódik, lapozz!