Képek és recept! Lélegzetelállító krémleves pikáns tálalással

Címlap / Életmód / Receptek / Képek és recept! Lélegzetelállító krémleves pikáns tálalással

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Remek kis levest főztem a Hokkaido-tökből. E Japánból származó sütőtök félének gyönyörű narancssárga héja már messziről vonzza a tekintetet. Narancsszínű a zöldség belseje is. Finom, édes íze van. Krémlevesnek is kiváló.

Magas karotin- és C-vitamin tartalmának köszönhetően remek immunerősítő.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb Hokkaido-tök (kb. 50 dkg)
  • 1 nagy burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 2-3 dkg tökmag
  • tökmagolaj a díszítéshez

Elkészítés:

A Hokkaido-tököket megmossuk, szárazra töröljük, majd csinos kalapot kanyarintunk nekik. A tökmagokat kiszedjük. Majd éles kés és kiskanál segítségével kivájjuk a zöldségek húsát.

A krumplit megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!