Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a világon

Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a világon

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Képek a Paradicsomból! A 7 legfestőibb tengerpart a világon

Hawaii-tól kezdve az Indiai-óceán közepén keresztül New York-ig bemutatjuk, hogy milyen káprázatos tengerpartok várnak rád a National Geographic válogatása alapján. Vigyázat: cikkük elolvasása erőteljes vágyakozást eredményezhet!

Kauna’oa Bay, Hawaii

A hófehér homokos partszakasz neve a helyiek nyelvén többféle dolgot is jelenthet: a sárga virágú narancsültetvényeket, egy őshonos puhatestű állatfajt, vagy pedig tengeri moszatot is.

A táj 1960-ban meg zabolátlan és vadregényes volt, ám William F.

Quinn, az új Hawaii állam kormányzója úgy döntött, meghívja Laurance Rockefellert – a pénzember pedig megmártózott a tengerben, és beleszeretett a csodás vidékbe.

Azonnal elkezdték turistaparadicsommá alakítani, a természeti értékek megőrzése mellett.

Langkawi, Malajzia

A meseszép partszakasz egy apró szigetvilág egyik földdarabján található, mely 30 km hosszan nyúlik az Andamán-tengerbe.

A thai határhoz közeli terület kétharmadát erdő borítja, és tulajdonképpen bármelyik pontjáról fenséges kilátás nyílik a vízre.

Nemcsak a turisták, hanem az üzletemberek is odavannak érte, hiszen az egész sziget vámmentes terület.

A december, a január és a február a három legkevésbé csapadékos hónap, tehát ilyenkor érdemes a leginkább menned.

Lanikai Beach, Hawaii

Az apró, félmérföldes tengerpart a világ legszebbjei között szerepel, amióta csak léteznek ilyen listák.

Itt nincsenek nyilvános öltözők vagy közös nyugágyak, mivel kizárólag magánterületen keresztül érhető el, tehát csak a kiváltságosaknak van hozzáférése.

Hétköznapokon gyakorlatilag üres, a turistaszezon alkalmával azonban minden hétvégén zsúfolásig telik, hiszen így is megtalálja a módját, aki oda szeretne jutni.

The Hamptons, New York

A kisvárosok és falvak csodás csoportja a New York állambeli Southampton és East Hampton között található, South Fork térségében.

Ne lepődj meg, ha az utóbbi földrajzi név ismerősen hangzik, hiszen a Dallas-ban Ewing-ék pont itt laktak.

A Long Island-i mesevilág lehetővé teszi, hogy még a legpörgősebb életet élő amerikaiak is kikapcsolódhassanak, méghozzá a nagyvárostól nem is olyan messze.

Bora Bora, Tahiti

A Francia Polinézia gyöngyszemének neve elsőszülöttet jelent, mivel a helyiek szerint ez volt az egyik első sziget, ami bolygónk történetének során kiemelkedett a vízből.

Különlegessége, hogy sokáig matriarchális társadalom jellemezte, tehát gyakorlatilag női uralom előtt állt.

Területe 30 négyzetkilométer sincs, mégis a világ legismertebb üdülőparadicsomai között szerepel. Ha ott jársz, a Lagunáriumot muszáj megnézned, ami a sziget víz alatti élővilágát mutatja be.

Maldív-szigetek

Az Indiai-óceánon fekvő Maldív Köztársaság csaknem 1 200 szigetből áll, amelyek közül 87-et kifejezetten a turistáknak tartanak fenn.

A fantasztikusan gyönyörű partokat sajnos eltűnéssel fenyegeti a globális felmelegedés miatt emelkedő vízszint, de addig is bőven van időd megcsodálni az ottani élővilágot: a fehérhasú szula madarat, az agámaféléket, a kókuszpálmákat és a többi trópusi jellegzetességet.

Seychelle-szigetek

A „szesell”-nek ejtendő, szigetekből és korallzátonyokból álló földi paradicsom csak 1976-ban vívta ki függetlenségét az Egyesült Királyságtól, de azóta is kiválóan fenntartja magát a turizmusból.

Érdekessége, hogy egyik szomszédja sincs hozzá ezer kilométernél közelebb.

A szigetek alapkőzete gránit, ami vízcseppekkel borítva igazán különleges látványt nyújt az Egyenlítőhöz közeli pazar naplementében.

Az említett tengerpartok szerencsére olyan közkedvelt turistacélpontnak számítanak, hogy egészen biztosan nem kell kommunikációs problémával szembesülnöd, ha angolul vagy más világnyelven meg tudod értetni magad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást