Egészség / Életmód / Táplálkozás

Ezért nem tudnak a magyarok jó kávét főzni: 3 nagyon rossz berögződés

Ezért nem tudnak a magyarok jó kávét főzni: 3 nagyon rossz berögződés

A kávéval kapcsolatban rengeteg nézőpont létezik, főleg annak kapcsán, hogy miként is hat egészségünkre. Van, akinél már-már függőségbe megy át a kávéimádat, mások pedig csak különleges alkalmakkor fogyasztják. Egy biztos: a kávézásnak is van kultúrája, és olyan szabályai, amelyekre érdemes odafigyelni. Cikkünkben a leggyakoribb kávézási bakikat jártuk körbe.

1. Kotyogós kávé

Bár ma már a kapszulástól elkezdve mindenféle különleges kávégépet lehet kapni, sokan a hagyományos, kotyogós kávéfőzőre esküsznek. Ám annak használata során több baklövést is elkövethetünk, ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt. Fontos, hogy szűrt vizet használjunk, és a szerkezetet mindig tartsuk tisztán – például ecettel –, így megelőzve a vízkövesedést, lerakódásokat.

A kotyogó aljába érdemes már forrásban lévő vizet önteni, ha a kávét is bele akarjuk tölteni, vagy pedig a kávé nélkül csak a vizet feltenni a tűzre.

Ha ugyanis egyből betöltjük a kávét a szűrőbe, és a vízzel együtt tesszük fel, a még hideg víz hatására is átnedvesedik, ezáltal pedig veszít a zamatából, és kevésbé lesz ínycsiklandozó, miután felforrt a víz, és feljutott a kávéhoz. Tehát ennek az egyszerű szerkentyűnek is érdemes megadni a törődést, használatakor pedig betartani a megfelelő lépéseket.

1 2 3

3 hozzászólás

 • Avatar
  Laci
  2020.12.26., 17:51

  Gyerekek! Ennyire nincs téma?

  Válasz
 • Avatar
  antibond
  2021.01.12., 17:35

  Ilyen cikket olvasván azonnal az ősi igazság tör felszínre. az okos hülyéskedik, a hülye okoskodik…
  Már a cím is vérlázító, hadd ne kelljen részletesen indokolnom, miért!

  Történetesen magyarnak születtem, történetesen tudok kiváló KV-t főzni, ezer éves kotyogósommal.

  Válasz
 • Avatar
  Beta Imre
  2021.01.13., 13:32

  Vajon mitől vizesedne át a kávé, ha nem is találkozik a vízzel, amíg az hideg? majd csak a keletkező gőz fogja felnyomni és addigra a főző is és a víz is forró lesz. Okoskodó, teljesen értelmetlen cikk.

  Válasz

Írj egy hozzászólást