Hozzávalók kb. 80 darabhoz
10 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg folyékony méz
1 tojás + 1 tojásfehérje
1 kávéskanál kakaópor
15 dkg őrölt mogyoró
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
15 dkg darált mandula
Elkészítés
A karamellhez olvaszd fel a cukrot, majd ha már bugyog, tegyél bele 10 dkg vajat. Ha teljesen felolvadt, öntsd hozzá a tejet, és folyamatosan kevergetve forrald össze, majd tedd félre hűlni.
A maradék 10 dkg vajat keverd habosra, és add hozzá a mézet, a karamellszirupot, az egész tojást, a kakaóport, 1 csipet sót, az őrölt mogyorót, végül a lisztet és a sütőport. Gyúrj belőle sima tésztát, majd lisztezett deszkán 4 darab, kb. 2,5 cm átmérőjű rudat kell formáznod belőle. A rudakat csomagold fóliába és egy órára tedd a hűtőbe. Ez után kend meg őket felvert tojásfehérjével és forgasd meg darált mogyoróban.
Szeleteld fel őket körülbelül 2 centis korongokra, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre.
Tipp: A közepére csorgathatsz még karamellszirupot.