Karácsonyi csillag sütemények, fehér csokiban

Karácsonyi csillag sütemények, fehér csokiban

Címlap / Életmód / Receptek / Karácsonyi csillag sütemények, fehér csokiban

Annyira hangulatosak ezek a „havas” csillagok! A tészta alapját egy mandulás vajastészta alkotja, a díszítéshez fehér csokit és cukorgyöngyöket használtunk. Fémdobozban sokáig eltartható.

Hozzávalók A tésztához:

22 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)
10 dkg porcukor
17 dkg vaj (vagy 10 dkg vaj és 5 dkg zsír)
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 kk sütőpor (elhagyható)
1 db tojás
1 kk citromhéj (reszelve, elhagyható)   A díszítéshez

10 dkg fehér csokoládé (olvasztott)
2 dkg vaj
1 ek cukorgyöngy (világos színek)   Elkészítés

A tésztát gyúrd össze, és tedd egy órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagra, szaggass belőle csillagokat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Süsd meg, majd ha kihűltek, jöhet a díszítés: a csokit olvaszd fel a vajjal és a vízzel, majd egy ecsettel kend meg a csillagokat és díszítsd fel őket a gyöngyökkel.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!