Hozzávalók A tésztához:
22 dkg liszt
10 dkg mandula (őrölt)
10 dkg porcukor
17 dkg vaj (vagy 10 dkg vaj és 5 dkg zsír)
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 kk sütőpor (elhagyható)
1 db tojás
1 kk citromhéj (reszelve, elhagyható) A díszítéshez
10 dkg fehér csokoládé (olvasztott)
2 dkg vaj
1 ek cukorgyöngy (világos színek) Elkészítés
A tésztát gyúrd össze, és tedd egy órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagra, szaggass belőle csillagokat és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Süsd meg, majd ha kihűltek, jöhet a díszítés: a csokit olvaszd fel a vajjal és a vízzel, majd egy ecsettel kend meg a csillagokat és díszítsd fel őket a gyöngyökkel.