Karácsonyi ajándék ötletek családtagoknak – Ezeket tedd a fa alá!

Karácsonyi ajándék ötletek családtagoknak – Ezeket tedd a fa alá!

Címlap / Otthon / Karácsonyi ajándék ötletek családtagoknak – Ezeket tedd a fa alá!

A párodnak vagy a legjobb barátnődnek biztosan könnyen találsz ajándékot karácsonyra, na de mi a helyzet a családtagokkal? Ha az utóbbi években már ellőtted a könyv-pulcsi-parfüm bűvös háromszögét, ideje valami igazán izgalmas, kreatív meglepetést csempészned a fa alá a családtagok részére.

Anyukádnak

A te anyukád is azok közé az édesanyák közé tartozik, akik a karácsonyi kívánságaikat firtatva azt válaszolják, hogy nem kérnek semmilyen ajándékot, a lényeg, hogy együtt legyen a család?

Ha így van, egyrészt érdemes tiszteletben tartani az óhaját – elvégre tényleg ez lenne az ünnep lényege. Másfelől pedig drága tárgyi ajándékok helyett lepd meg valami olyan figyelmességgel, aminek biztosan tudod, hogy örülne, ugyanakkor ő maga nem valószínű, hogy költene rá. Lehet ez egy kozmetikai– vagy masszázsutalvány, érdemes szétnézned a kuponos oldalak kínálatában. Attól függően, hogy mennyi pénzt szánsz a meglepetésre, kereshetsz valamilyen hétvégi kirándulós vagy wellness-programot is, melyet akár együtt is eltölthettek – az anya-lánya program biztosan emlékezetes meglepetés lesz neki.

Apukádnak

Az élmény ajándéknak minden bizonnyal az apukák is örülnek, így akár közös meglepetés gyanánt ajándékozhatsz valamilyen utazást a szüleidnek, de a színház– vagy mozibérlet is remek ötlet, ha apukád vevő az ilyesmire.

Ha inkább a praktikumot részesíti előnyben, és szeret a ház körül tenni-venni, keress neki valami menő barkácskészletet – ennek kiválasztásánál kérd egy hozzáértő férfi ismerősöd segítségét.

Ha sokat dolgozik és stresszes életet él, lepd meg egy felnőtteknek szóló, stresszoldó színezővel, melyet bármikor elővehet színezgetni, ha egy kicsit megállna kiszellőztetni a fejét.

Nagymamádnak

A nagymamák még az anyukáknál is szerényebbek szoktak lenni, ha ajándékról van szó, sokszor épp ezért is nehéz kitalálni, mivel lepjük meg őket.

Ha a nagyi szeret olvasni, vagy legalábbis régen szeretett, de már gondja van a látásával, remek ötlet lehet számára a hangoskönyv – persze arra is ügyelj, hogy legyen hozzá megfelelő szerkezet, ami lejátssza.

A nagymamák igazán szoktak örülni a személyes, fotós ajándékoknak is, legyen szó az általad szerkesztett naptárról vagy fotókönyvről – a karácsony közeledtével sok helyen találsz akciókat az ilyen jellegű ajándékokra.

Nagypapádnak

A fotós ajándékok a nagypapáknak is bevethetők, ha pedig még aktív és szellemileg friss a papád, vehetsz neki múzeumbelépőt vagy jegyet az érdeklődésének megfelelő kiállításra vagy klubba.

Emellett jó ötlet lehet a gyógyfürdőbelépő is, amit akár párosan is adhatsz a nagyszüleidnek.

Ha pedig érdeklődik a modern technika iránt, regisztráld be egy kifejezetten idősebb emberek számára indított számítógépes- vagy internetes tanfolyamra.

Lánytestvérnek

A családtagok közül talán a veled azonos nemű tesónak a legkönnyebb ajándékot választani, pláne, ha hasonló az ízlésetek és érdeklődési körötök – ebben az esetben a legjobb, ha valamilyen közös programot szervezel, legyen az tánctanfolyam vagy közös manikűröztetés.

Ha pedig valami igazán személyes és kreatív ajándékot akarsz húgodnak vagy nővérednek, készíts neki saját kezűleg valamilyen kozmetikumot: szappant vagy akár arckrémet is kotyvaszthatsz neki, csak koncentrálj arra, hogy kimondottan a bőrének megfelelő legyen.

Fiútestvérnek

Fiútesó esetében is az élményekre szavazunk, ám pasiról lévén szó, érdemesebb valamilyen igazán extrém kikapcsolódást ajándékozni neki – egy ejtőernyőzést vagy búvárkodást biztos soha nem fog elfelejteni.

Ha az öcséd vagy bátyád eleve sportos alkat, és odafigyel az életmódjára, étkezésére, vegyél neki ajándékutalványt, amit beválthat a kedvenc üzletében, ahol a vitaminokat, táplálék-kiegészítőket szokta vásárolni.

Ha pedig épp a mozgásra szeretnéd rávenni, vásárolj neki kondi– vagy bármilyen sporttal kapcsolatos bérletet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást