4 káprázatos hegyvidéki úti cél Európában, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

4 káprázatos hegyvidéki úti cél Európában, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 4 káprázatos hegyvidéki úti cél Európában, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

A nyaralás a legtöbb ember számára egyet jelent a tengerparti lazulással és az édes semmittevéssel. Ha te is az aktív pihenést kedveled, vagy idén valami rendhagyó családi nyaralást terveztek, akkor egy hegyvidéki úti cél izgalmas, látnivalókban gazdag lehetőségeket kínálhat!

Vorarlberg, Ausztria

Vorarlberg tartománya Ausztria legnyugatibb csücskében található – télen kedvelt síparadicsom, nyáron pedig rengeteg egyéb programot kínál az idelátogatóknak.

Az egyik legizgalmasabb kulturális program a Bregenzer Festpiele, ami egy opera- és balettelőadás-sorozat. Érdekessége, hogy a fesztivál helyszínét adó színpad egy tavon helyezkedik el, így téve még különlegesebbé az előadásokat. Itt található még a Boden-tó, ami Közép-Európa harmadik legnagyobb tava és a vízi sportok szerelmeseinek kedvelt helyszíne.

Ha itt jártok mindenképpen nézzétek meg a Pfänder-hegyi madárbemutatót és vadasparkot is, ahol az Alpok jellegzetes állatvilágával ismerkedhettek meg. Ha városnézés, akkor érdemes még ellátogatni Feldkirch óvárosába, amely a mai napig megőrizte középkori jellegét.

 

Wallis kanton, Svájc

Svájc délnyugati részén, az Alpok lábánál található Wallis, amely a 3. legnagyobb kanton Svájcban. A turisták számára több mint 200 éve nyitotta meg kapuit a régió, ami télen-nyáron várja az idelátogatókat. Mivel a legtöbb hegycsúcs meghaladja a 4000 métert is, ezért akár nyáron is van lehetőség síelésre és snowboardozásra egyaránt.

A völgy hőmérséklete viszont már a mediterrán éghajlatot kedvelőknek kedvez. A régió legnépszerűbb látványosságai a Matterhorn, a Nagy Szent Bernát-hágó és a Zermatt, de számtalan tiszta vizű tó és termálfürdő is csalogatja az idelátogatókat. Ha ez még nem lenne elég, csak annyit mondunk: itt az év majdnem 300 napján süt a nap!

 

Alacsony-Tátra, Szlovákia

A Vág és a Garam folyók völgyei között elterülő Alacsony-Tátra télen síparadicsom, nyáron pedig a természetjárók közkedvelt hegysége. Népszerűsége ellenére a helyi flóra és fauna szinte teljesen érintetlen, és a hegység keleti részén lévő nemzeti park területén például barnamedvék is vannak.

Ha az Alacsony-Tátrát veszitek célba, akkor érdemes ellátogatni a Déményfalvi-völgybe, ahol megismerkedhettek a szlovák folklór építészettel és hagyományokkal. A kulturális eseményeken túl számtalan könnyen bejárható turistaútvonal közül válogathattok. A település több kilátócsúccsal is büszkélkedhet, úgymint a Szina (1560 m), a Polana (1889 m) és a Chopok (2024 m), amelyekhez felvonó segítségével juthattok fel.

Ha még több történelemre vágytok, akkor érdemes ellátogatni a Liptói várhoz, illetve Vlkolínecbe, amely különleges faházai révén felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára is.

 

Montserrat, Spanyolország

A Montserrat tulajdonképpen egy hegy, ami Barcelonában található, és többek között Spanyolország második legnagyobb zarándokhelye. Az elnevezés magyarul annyit tesz, hogy „Csipkézett hegy”, és a különleges formájú képződményekre utal, amelyek közül jó párat az alakjának megfelelően külön el is neveztek.

Egyik népszerű látványossága a hegyen található bencés kolostor, amelyben a Montserrati Madonna szentélye található. Az apátságba fogaskerekű vasúttal és siklóval lehet feljutni, így utazás közben nyugodtan gyönyörködhetsz a tájban. A fantasztikus kilátást és az apátságot leszámítva már csak pár elhagyatott kunyhó található a hegyen, amelyekben régen szerzetesek laktak.

A csúcsra mászva is feljuthattok a különféle nehézségi fokozatú mászóutak valamelyikén.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást