VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ismét egy örök klasszikus került átdolgozásra, mégpedig a kakaós csiga. Reggelire frissen, csomagolva pedig tízórainak, utazáshoz, vagy csak úgy is isteni. Azon kívül, hogy a mindenmentes változat villámgyors, az állaga számomra sokkal jobb, mint a bolti és a hagyományos liszttel készült verziónak, a tápértékéről nem is beszélve. Egy szó, mint száz, nálam bekerült top 10-be.
Az otthon készített zsemlék és péksütemények általában ijesztően hosszú hozzávaló listával rendelkeznek, és legtöbbször többféle liszt kell hozzájuk. Ennek az az oka, hogy a reformlisztek picit másként viselkednek, mint a fehérliszt, lévén, hogy nincs búzasikér tartalmunk. Emiatt nem tudjuk velük utánozni a búzaliszttel készült sütemények és kenyerek könnyed, levegős, puha tésztáját.
A lisztnek minél magasabb a sikértartalma, annál könnyebb a vele való sütés. Ettől lesz nyúlékony, ragadós és szilárd a tészta. Akkor, ha sikérmentes lisztet használunk, érdemes ezt az anyagot pótolni. A legegyszerűbb nyilván az, ha veszünk hozzá búzasikért, vagy felesben használunk sikértartalmú és sikért nem tartalmazó lisztet.