Július 13 a Nagymamák Világnapja. Rengeteg okunk van őket ünnepelni!

Július 13 a Nagymamák Világnapja. Rengeteg okunk van őket ünnepelni!

Címlap / Életmód / Család / Július 13 a Nagymamák Világnapja. Rengeteg okunk van őket ünnepelni!

Gyerekszemmel

A nagymamák gyerekszemmel a vidámság, a nyugalom és a korlátlan süteményfogyasztás lehetőségének szimbólumai. Ők sütik a legfinomabb süteményeket és ők veszik meg azokat a játékokat az unokáknak, amiket a szülők nem szeretnének, és sokszor csak nekik van türelmük századjára is megnézni ugyanazt a mesét, ha az unoka ezt szeretné.

Segítség a szülőknek

A nagymama nem csak játszik a gyerekekkel és finomabbnál finomabb süteményekkel lepi meg őket, de egyben nagy segítséget jelentenek a szülők számára is. A nehezen megoldható gyerekfelügyelet, az elhúzódó munkaidő mellett nagy áldás, ha a szülők tudják, hogy a nagyi vigyáz a gyerekekre akkor is, ha ők csak későn érnek haza.

istockphoto

Felelősség

Sokan mondják, hogy mivel a szülőé minden felelősség a gyerek nevelésével kapcsolatban, ezért akik igazán kiélvezhetik a kisgyerekek társaságát, azok a nagyszülők. Természetesen ők is felelősséggel tartoznak a rájuk bízott gyerekek épségéért, de ezen túl nem kell például a csokoládéval kapcsolatban olyan szigorú szabályt betartaniuk a gyerekeknek, mint a szülői házban.

Anyaság emléke

A nagymamák az unokáik társaságában újra feleleveníthetik fiatal korukat, amikor ők voltak szülők, de most megengedhetik maguknak azt, hogy kizárólag annak pozitív oldalát élvezzék. Újra átérezhetik közelről, hogy milyen az, amikor egy kisgyerek ragaszkodik hozzájuk, tőlük kér segítséget és rájuk mosolyog, amikor jól érzi magát.

Nagymama kor

Az unokák általában akkor érkeznek, amikor egy nő életében radikális változások történnek: nyugdíjba vonulnak, ezáltal pedig csökken a társaságuk, a gyerekek felnőttek már és önállókká váltak. Vagyis az eddig aktív életet élők ritmusa is lelassul. Sok emberre hat rosszul, ha már nem érzi annyira nélkülözhetetlennek magát, de éppen ezt a problémát orvosolhatja egy édes unoka.

istockphoto

Aktív nagymamák

Szerencsére az ösztönöknek és a körülményeknek köszönhetően az unoka érkezése szinte minden nagymamára csodálatos hatással van. Új fordulatot vesz az életük, hiszen újra van egy olyan személy, aki feladatot és vidámságot visz az életükbe. Az unokák sokszor a legjobb pszichológusok és a legjobb hangulatjavítók is egyben!

Legjobb bébiszitter

Minden kétséget kizáróan a nagymamák a legjobb bébiszitterek: mindig jönnek, ha szükség van rájuk, mindig szórakoztató játékokkal szórakoztatják az unokákat és egészen biztosan a legfinomabb süteményekkel lepik meg őket. Éljenek hát sokáig vidámságban, kedvességben és türelemben a nagymamák!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást