5 jele annak, hogy a párkapcsolatod tönkreteszi az életedet

5 jele annak, hogy a párkapcsolatod tönkreteszi az életedet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 jele annak, hogy a párkapcsolatod tönkreteszi az életedet

A szerelem tényleg az élet sója – ami azért is nagyszerű metafora, mert súlyos következményekkel járhat, ha a szervezetedben felborul a sók egyensúlya. A következő „tünetek” arról árulkodnak, hogy cselekedned kell, mert valami nagyon nincs rendben közöttetek.

Nem hagy boldognak lenni

Egy egészséges kapcsolat gondoskodik róla, hogy még a legrosszabb pillanatokban is érezd: valaki nagyon szeret téged, s elfogad úgy, ahogy vagy.

Ha viszont pont a párod az, aki közös szárnyalás helyett folyton lerángat a mélybe, néhány dolgot érdemes átértékelned az életben.

A saját boldogságod ugyanis legfőképpen egy emberen múlik, s az te magad vagy. Időbe telik ezzel szembesülni, majd pedig a tulajdon boldogulásodat előtérbe helyezni.


Készen állsz? 5 lépés, hogy szívből megszeresd önmagad


Ez a kiegyensúlyozott viszony egyik alapköve, nem holmi önzőség.

Amennyiben tehát a melletted lévő férfi az, aki akadályoz a kiteljesedésben, minden egyes vele töltött nappal távolabb kerülsz önmagadtól. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy megéri-e!

Anyagilag kimerít

Életkortól és –helyzettől függ, mennyire játszik fontos szerepet a pénz a kapcsolatotokban. Élni azonban mindig kell valamiből, hiszen a lakhatás költségein kívül az ennivalót sem adják ingyen.

Ha észreveszed, hogy bántóan egyenlőtlen viszony alakult ki köztetek, azonnal beszélnetek kell! Különösen, ha valamelyikőtök egzisztenciáját veszélybe sodorja ez.

Manapság sajnos gyakori, hogy az önállóságban járatlan, frissen összebútorozott fiatalok nem állapodnak meg a költségek viseléséről, így valahogy mindig egyikükre – s egyre gyakrabban a nőre – hárul a teendő.

Nincs más választásotok, mint nyíltan elcsevegni a témáról.

Miért is lenne kellemetlen azzal, akivel osztoztok ágyon és asztalon?

Elnyomod magadban a vágyat

Hónapok óta nem bújtatok össze, vagy a „KÉSZ” (karácsony, évforduló, születésnap) háromszögben rekedtetek?

Ha arra kényszerülsz, hogy elnyomd magadban a vágyat, és már inkább nem is kezdeményezel, valami alapjában véve nem stimmel!

A testiség az egészséges párkapcsolat része, s kizárólag akkor szabad elmaradnia, ha a felek lelki alkatukból adódóan kölcsönösen, ellenérzés nélkül meg tudnak egyezni benne.

Ez azonban rendkívül ritka – sőt, a hasonló mértékű szexuális étvágy már önmagában is az.

A hálószoba viszont semmiképpen sem a bántó kompromisszumok helye, tehát aki mellett nem tudsz kiteljesedni, valószínűleg nem a te embered.

Rombolja az önbizalmad

A párod folyton kritikus veled? Bántó megjegyzéseket tesz? Olyan változáson mentél keresztül emiatt, hogy néha már magadra sem ismersz?

Cselekedeteiddel és megjelenéseddel próbálsz a kedvére tenni, hátha akkor „buksisimiben” lehet részed? Bizonyára érzed, hogy ez az egész nem túl egészséges…

Sose maradj olyan kapcsolatban, ami félelmet, hamis biztonságérzetet vagy tiltakozást ébreszt benned! Ismerd fel és fogadd el, ami nagyszerű benned.

Önértékelésed helyreállítása nemcsak ahhoz elengedhetetlen, hogy boldog ember legyen belőled, hanem ahhoz is, hogy megtaláld a neked való partnert. Mert igenis létezik, te pedig megérdemled!

Megbetegít

Ez az egyik utolsó, s egyben legbeszédesebb jel. A szeretethiány fizikai szinten is megbetegíthet.

Egyfelől azért, mert a kellemes érzést valószínűleg megpróbálod más úton – például hangulatevéssel – elérni, másfelől pedig azért, mert a szívfájdalom és az elfojtás kombinációja számos krónikus egészségügyi probléma közismert lelki oka.

Fontos átlátnod, hogy ezt a kárt nem a férfi egyedül okozta, hanem maga a helyzet, aminek te is aktív részese voltál – így legalább konkrét lépéseket tehetsz az egyensúly helyreállítása felé. Hogy a pasival vagy nélküle, ez itt a kérdés! 

Te tapasztaltad már az említett problémák valamelyikét? Miként döntöttél?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást