5 jele annak, hogy a kiszemelted érzelmileg megközelíthetetlen

5 jele annak, hogy a kiszemelted érzelmileg megközelíthetetlen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 jele annak, hogy a kiszemelted érzelmileg megközelíthetetlen

Folyton rá gondolsz, romantikus jelenetek állnak össze a fejedben, legszívesebben most rögtön szerelmet vallanál neki, vagy már meg is tetted… Ő viszont olyan, mint egy érzéketlen fadarab: még is nagy szó tőle, hogy egyáltalán válaszol az üzenetedre. A következő jelek felismerése talán segíthet, hogy legközelebb ne forduljon elő veled ilyen…

Többet adsz, mint amennyit kapsz

Legyen szó randiról, vagy egyszerűen közös időtöltésről, egy érzelmileg megközelíthetetlen ember társaságában folyton azt érzed, hogy többet adsz neki, mint amennyit kapsz tőle.

A gondoskodásod anyagi vagy más formában is megnyilvánulhat – a lényeg, hogy sosem kapsz érte igazi köszönetet, viszonzást pedig pláne nem remélhetsz.

Persze, álmodozhatsz arról, hogy ez egyszer majd változni fog, és idővel meglágyítod a szívét, ám saját magaddal szemben is sokkal korrektebb, ha inkább szembenézel a tényekkel: tovább kellene lépned.

Valószínű, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de legelső lépés végre elhitetned magaddal: igenis megérdemled, hogy valaki teljesen odalegyen érted, ráadásul kimutatni se féljen.

Nincs melletted, amikor kéne

Munkahelyi buli, régóta várt mozi, vagy karácsonyi vásározás a baráti társasággal…

Hiába ábrándozol róla, milyen jó lesz mindezt az oldalán átélni, egyszerűen sohasem kísér el téged az ilyen alkalmakra.

Egy darabig ráfoghatod a jelenséget az elfoglaltságaira, de be kell látnod, hogy ha valaki igazán kötődik a másikhoz, akkor mellette akar lenni a fontos pillanatokban.

Az érzelmileg megközelíthetetlen, tudatosan elzárkózó emberek direkt elkerülik a boldog vagy megható helyzeteket, mert olyankor „elvárják” tőlük azt az emocionális választ, amit még saját maguk előtt is letagadni igyekeznek.

Küldetésednek tekintheted, hogy megolvaszd a jeget, de ne csodálkozz, ha közben fagyási sérüléseket szenvedsz…

Alig kommunikál

Nem veszi fel a telefont, nem válaszol az üzenetedre, amikor pedig végre sarokba szorítod, annak valami homályos reakció a vége.

Ez bizony tilos jelzés: arról árulkodik, hogy nem szeretne magából túl sokat adni neked.

Persze, ilyenkor átfuthat az agyadon, hogy ennek vajon mi az oka, de ne feledd, hogy tényleg milliónyi dolog lehet.

Személyiségből adódó probléma, múltbéli trauma, vagy egyszerű határozatlanság, hogy vajon mit érez irántad…

Egyik esetben se vállald magadra, hogy te majd érző szívű plüssmackót faragsz a fickóból, mert elsősorban neki kell akarnia a változást.

Nem élhetsz, érezhetsz és kommunikálhatsz helyette is, mert azt nem párkapcsolatnak hívják!

Kifogásokat keres és határozatlan

Ha egy érzelmileg elérhetetlen pasival próbálsz terveket szövögetni, az pont olyan, mintha puszta kézzel próbálnál zavarosban halászni.

A zsákmány minduntalan kicsúszik a tenyeredből, és egy idő után legszívesebben sírva fakadnál a tehetetlenségtől.

Lehet, hogy a csóka elfoglalt, fáradt, stresszes, túlhajszolt vagy akár érzelmi roncs – semmilyen legitim ok nem létezik arra, hogy a saját lelki harmóniád feláldozásával továbbra is próbáld megmenteni a saját démonaitól.

Vigyázz, mert egy határozatlan férfi oldalán olyan magatartásmintákat vehetsz fel, amelyek nem éppen politikailag korrekt módon megfogalmazva „elsárkányosítanak” téged…

Sokat beszél a múltjáról

Amikor beleszeretsz egy érzelmileg megközelíthetetlen emberbe, folyamatosan kapod az arcodba a figyelmeztet jeleket.

A legtöbb szerelmes női szív azonban hanyag eleganciával mellőzi ezeket – főleg az exről szóló monológokat, hiszen a múlt nem a jelen.

Pedig ha a kiszemelted heves érzelmekkel nyilatkozik a volt párjáról, legyen szó parázsló haragról vagy végtelen szomorúságról, az azt jelenti, hogy még nem gyógyult ki teljesen az előző kapcsolatából.

Márpedig a „kutyaharapást szőrével” ilyenkor nem a legjobb terápiás mód…

Te zúgtál már bele olyanba, aki totál bezárkózott érzelmileg? Mi lett a dolog vége?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást