Víz jegyű vagy? Tudd meg, kivel vagy kompatibilis a szerelemben!

Víz jegyű vagy? Tudd meg, kivel vagy kompatibilis a szerelemben!

Címlap / Életmód / Ezotéria / Víz jegyű vagy? Tudd meg, kivel vagy kompatibilis a szerelemben!

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha víz jegyű vagy?

Víz és víz

Ennek a párkapcsolatnak a legnagyobb problematikája éppen az érzelmekben rejlik. Mindkét fél nagyon odaadó, törődő és mindenekelőtt érzelmes: ez gyakran vezet nézeteltérésekhez, félreértésekhez, és persze sértődésekhez. A víz eleműek hajlamosak mindent magukra venni, túl sokat lelkizni, majd a megtapasztalt sérelmekkel bezárkózni.

Ha két ilyen elemű ember összekerül, az egyrészt nagyon érzelmes kapcsolatot feltételez, másrész viszont esélyes, hogy egyik fél sem lesz annyira erős és határozott, hogy a kezébe vegye az irányítást, és igazán jól menedzselje a kapcsolatot.

 

Víz és levegő

A levegő jegyű emberek kezdeményezőek, hiszen nagyon nyitottak a világra és valóban szerteágazónak mondhatjuk a figyelmüket. Ez inspirálóan hathat a víz jegyűekre, akik inkább a befogadásért, érzékenységért és a gondoskodásért felelnek a párkapcsolatokban.

Nem annyira mindent elsöprő, mint inkább érzelmes lehet egy víz és levegő jegyű ember párkapcsolata, és ez általában a levegő eleműeket kezdi el zavarni egy bizonyos idő letelte után.

Ha a gondolatokat esetleg tettek is követik, akkor viszont a víz jegyűek nem tudnak megbocsátani, és sajnos ebben az esetben tönkremegy a kapcsolat.

 

Víz és tűz

A tűz jegyűek mindig perzselőek, szenvedélyesek, ezért meglehetősen kétesélyes a kapcsolata a két elemnek. Ahogy a valóságban kioltja egymást a tűz és a víz, úgy könnyen megeshet, hogy párkapcsolat esetén is éppen ez történik, legalábbis hosszútávon.

A tűz jegyűeket ugyanakkor könnyen lehűtheti a vízjegyűek nyugalma, megtartó képessége, gondoskodása, és mindez maradásra késztetheti őket. Ha azonban a tűz jegyű fél nagyon lángoló, heves, a vízjegyű viszont túlságosan visszafogott, konzervatív, akkor ennek a kapcsolatnak esélye sincs fellobbannia. 

 

Víz és föld

Nagyon jó párost alkothat együtt a víz és a föld elem, hiszen éppen kiegészítik egymást. A föld jegyűek stabilitást, biztonságot, anyagi hátteret tesznek a kapcsolatba, míg a víz jegyűek érzelmeket, gondoskodást, a boldog hétköznapokat biztosítják.

Megnyitják a kissé zárkózott, gyakran karrierista föld eleműeket, ők viszont inspirálják a víz jegyűeket a tettrekészségre, a dolgok intellektuális megismerésére. Amennyiben egyik elem sem a végletek embere, és nyitottak a kompromisszumokra, úgy ez a kapcsolat hosszútávon is jövedelmezően, tartalmasan működhet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást