Életmód / Ezotéria

Víz jegyű vagy? Tudd meg, kivel vagy kompatibilis a szerelemben!

Az asztrológia szerint négy fő elem létezik, négy csoportba tudjuk besorolni az embereket a horoszkópjuk alapján. A tűz eleműek közé tartoznak a Nyilasok, az Oroszlánok és a Kosok, a levegő eleműek közé az Ikrek, a Mérlegek és a Vízöntők. A víz eleműeket a Rákok, Skorpiók és Halak erősítik, míg a Föld eleműek a Bikák, Bakok és a Szűz jegyűek. Mindegyik elemre más és más alaptulajdonságok jellemzőek, amiknek köszönhetően nagyon jól kiegészítenek más elemeket – vagy éppen olyan erős ellentétek feszülnek köztük, hogy nem jutnak velük dűlőre. Hozzád ki illik igazán, ha víz jegyű vagy?

Víz és víz

Ennek a párkapcsolatnak a legnagyobb problematikája éppen az érzelmekben rejlik. Mindkét fél nagyon odaadó, törődő és mindenekelőtt érzelmes: ez gyakran vezet nézeteltérésekhez, félreértésekhez, és persze sértődésekhez. A víz eleműek hajlamosak mindent magukra venni, túl sokat lelkizni, majd a megtapasztalt sérelmekkel bezárkózni.

Ha két ilyen elemű ember összekerül, az egyrészt nagyon érzelmes kapcsolatot feltételez, másrész viszont esélyes, hogy egyik fél sem lesz annyira erős és határozott, hogy a kezébe vegye az irányítást, és igazán jól menedzselje a kapcsolatot.

 

Víz és levegő

A levegő jegyű emberek kezdeményezőek, hiszen nagyon nyitottak a világra és valóban szerteágazónak mondhatjuk a figyelmüket. Ez inspirálóan hathat a víz jegyűekre, akik inkább a befogadásért, érzékenységért és a gondoskodásért felelnek a párkapcsolatokban.

Nem annyira mindent elsöprő, mint inkább érzelmes lehet egy víz és levegő jegyű ember párkapcsolata, és ez általában a levegő eleműeket kezdi el zavarni egy bizonyos idő letelte után.

Ha a gondolatokat esetleg tettek is követik, akkor viszont a víz jegyűek nem tudnak megbocsátani, és sajnos ebben az esetben tönkremegy a kapcsolat.

 

Víz és tűz

A tűz jegyűek mindig perzselőek, szenvedélyesek, ezért meglehetősen kétesélyes a kapcsolata a két elemnek. Ahogy a valóságban kioltja egymást a tűz és a víz, úgy könnyen megeshet, hogy párkapcsolat esetén is éppen ez történik, legalábbis hosszútávon.

A tűz jegyűeket ugyanakkor könnyen lehűtheti a vízjegyűek nyugalma, megtartó képessége, gondoskodása, és mindez maradásra késztetheti őket. Ha azonban a tűz jegyű fél nagyon lángoló, heves, a vízjegyű viszont túlságosan visszafogott, konzervatív, akkor ennek a kapcsolatnak esélye sincs fellobbannia. 

Olvastad már?  5+2 tulajdonság a pasikban, amire szükségünk van

 

Víz és föld

Nagyon jó párost alkothat együtt a víz és a föld elem, hiszen éppen kiegészítik egymást. A föld jegyűek stabilitást, biztonságot, anyagi hátteret tesznek a kapcsolatba, míg a víz jegyűek érzelmeket, gondoskodást, a boldog hétköznapokat biztosítják.

Megnyitják a kissé zárkózott, gyakran karrierista föld eleműeket, ők viszont inspirálják a víz jegyűeket a tettrekészségre, a dolgok intellektuális megismerésére. Amennyiben egyik elem sem a végletek embere, és nyitottak a kompromisszumokra, úgy ez a kapcsolat hosszútávon is jövedelmezően, tartalmasan működhet.

 

Horoszkóp oldalak csillagjegyek szerint
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást