Egészség / Életmód

Divat a japán vízterápia, és állítólag segít a fogyásban – Utána néztünk!

Divat a japán vízterápia, és állítólag segít a fogyásban – Utána néztünk!

A japán vízterápia alapja nagyon egyszerű: reggel, felkelés után, éhgyomorra több pohár szobahőmérsékletű vizet kell meginnod, mindenféle divatos kiegészítő (citrom, gyömbér és társaik) nélkül. A több pohár ezúttal legalább ötször 2 deciliteres mennyiséget takar, ami nagyon soknak tűnhet. Ezután érdemes háromnegyed órát várni a reggeliig vagy az első kávéig. A módszer ajánlja azt is, hogy aki vízterápiázni akar, az bizony ne egyen egy étkezés során 15 percnél tovább, és hagyjon hosszú szünetet az étkezések között.

Az egyértelműnek tűnik, hogy a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás fontos, és nagyon hasznos is lehet, ha naponta legalább 2-2,5 liter vizet megiszol. Az is tiszta ügy, hogy reggel, alvás után a szervezet dehidratált, így jót is teszel vele, hogy rögtön iszol néhány pohár vizet. De hogy segít mindez a fogyásban?

Kutatások korábban kimutatták, hogy a vízivás segíthet elnyomni az alaptalan sóvárgást bizonyos ételek (jellemzően az egészségtelenebb fajták) után.

Karolina Grabowska/kaboompics.com

A víz ráadásul el is telít, így ha kicsit éhesnek érzed magad, néhány pohár vízzel még kihúzhatod addig, amíg legközelebb lehetőséged van enni. Ráadásul a szervezeted gyakran összekeveri az éhségjelzéseket a szomjúságot mutató jelzőkkel, így lehet, hogy ha kicsit éhesnek érzed magad, tulajdonképpen csak szomjas vagy. Ezért javasolják az egészségguruk azt, hogy minden étkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet.

A legtöbb diétának az az alapja, hogy napi többször egyél keveset – ezzel a japán vízterápia elvei teljesen szembemennek. Kutatások szerint ez nem is biztos, hogy pozitívum: bár a hosszú szünetek miatt az összesen bevitt kalóriák száma csökken, a negyedórás időintervallum miatt az agyadnak nincs ideje „felfogni”, hogy már tele vagy, így mindegy, mennyit eszel, nem fogja érzékelni, hogy elég volt.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást