Életmód / Receptek / Táplálkozás

Jamie Oliver: Borjúsült pirított zöldségekkel

Jamie Oliver: Borjúsült pirított zöldségekkel

Egyszerű finom és gyors – csakis friss hozzávalókból.

Hozzávalók

– 25 dkg közepes vastagságú tojásos tészta
– oliva olaj
– 35 dkg steak, vékonyra szeletelve
– 2 cikk fokhagyma, meghámozva, vékonyra felszeletelve
– egy csokor apróra vágott friss gyömbér
– 1-2 nagyobb pirospaprika, vékonyra szeletelve
– 20 dkg mogyoró
– szója szósz
– szezám olaj
– egy fél citrom leve
– piros bors, finomra őrölve
– egy marék zsenge zöldborsó még héjában, vékonyan felcsíkozva
– néhány zsenge csöveskukorica hosszan felcsíkozva
– 6 zsenge zöldhagyma, vékonyan felszeletelve
– egy csokor friss koriánder levél, durvára felvágva
– néhány saláta levél tálaláshoz

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát forrásban levő sós vízben amíg megpuhul. Szűrjük le, tegyük félre.

Forrósítsunk fel egy wok-ot vagy palacsintasütőt. Csorgassunk bele egy kis oliva olajat (vagy napraforgó), majd pirítsuk össze a borjúhús csíkokat a szeletelt foghagymával, gyömbérrel és pirospaprikával, amig átsül. Adjuk hozzá a darabolt mogyorót, szójaszószt, szezámolajat, citrom levet 30 perccel a készresülés előtt. 

Tegyük ki a wok tartalmát egy széles tálba, a nagyszerű szósszal együtt. Tegyük vissza a wokot a tűzre, tegyünk bele olajat és az összes megmaradt zöldséget. Pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a tésztát és keverjük össze.

Osszuk 4 fele a zöldséges tésztát. Tegyük vissza a szószos húst a wokba és forrósítsuk át újra.

Adjuk hozzá a koriánder zöldet, és keverjük el jól a hússal. Tálaljuk a tésztára egy salátalevéllel együtt.

www.jamieoliver.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást