Tejmentes sajttorta, hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók az alaphoz: 75 g dió, 70 g mandula, 170 g magozott datolya, 25 g kókuszreszelék, ½ teáskanál vaníliakivonat,1 csipetnyi só, kevés víz.
Krémhez: 325 g kesudió, ½ csésze juharszirup, ¼ csésze kókuszolaj, ¼ csésze citromlé, 2 teáskanál vaníliakivonat.
Díszítéshez (opcionális): 95 g liszt, ¼ csésze kókuszolaj, 3 evőkanál juharszirup, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 csipetnyi só, 85 g laktózmentes csokoládé.
Elkészítés: A krémhez a kesudiót beáztatjuk vízbe egy egész estére! Az alaphoz minden hozzávalót beleteszünk egy mixerbe, és alaposan eldolgozzuk. Egy kissé ragacsos, de formázható masszát kell, hogy kapjunk. A vizet érdemes óvatosan adagolni hozzá, 1-2 kiskanálnál többet semmiképpen ne tegyünk hozzá!
A kész masszát egyengessük el egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába. A krémhez szintén minden hozzávalót egy mixerbe teszünk, és jó alaposan elkeverünk, amíg egy csomómentes krémet nem kapunk. Ha szeretnénk díszítést használni, akkor a díszítéshez szükséges hozzávalókat egy edénybe alaposan elkeverjük, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és forgassuk össze.
Hagyjuk a masszát állni kicsit a hűtőben, majd formázzunk belőle kis golyókat, amiből párat helyezzünk el az alapon szétszórtan, erre jöhet a krém, majd az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben. Ha krém is kellően megdermedt, a maradék dísz golyókat igazgassuk el a sütemény tetején, és már kész is!
Krémhez: 325 g kesudió, ½ csésze juharszirup, ¼ csésze kókuszolaj, ¼ csésze citromlé, 2 teáskanál vaníliakivonat.
Díszítéshez (opcionális): 95 g liszt, ¼ csésze kókuszolaj, 3 evőkanál juharszirup, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 csipetnyi só, 85 g laktózmentes csokoládé.
Elkészítés: A krémhez a kesudiót beáztatjuk vízbe egy egész estére! Az alaphoz minden hozzávalót beleteszünk egy mixerbe, és alaposan eldolgozzuk. Egy kissé ragacsos, de formázható masszát kell, hogy kapjunk. A vizet érdemes óvatosan adagolni hozzá, 1-2 kiskanálnál többet semmiképpen ne tegyünk hozzá!
A kész masszát egyengessük el egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába. A krémhez szintén minden hozzávalót egy mixerbe teszünk, és jó alaposan elkeverünk, amíg egy csomómentes krémet nem kapunk. Ha szeretnénk díszítést használni, akkor a díszítéshez szükséges hozzávalókat egy edénybe alaposan elkeverjük, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és forgassuk össze.
Hagyjuk a masszát állni kicsit a hűtőben, majd formázzunk belőle kis golyókat, amiből párat helyezzünk el az alapon szétszórtan, erre jöhet a krém, majd az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben. Ha krém is kellően megdermedt, a maradék dísz golyókat igazgassuk el a sütemény tetején, és már kész is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!