Az 5 legjobb, ellenállhatatlan, házilag elkészíthető granola recept

Az 5 legjobb, ellenállhatatlan, házilag elkészíthető granola recept

Címlap / Életmód / Receptek / Az 5 legjobb, ellenállhatatlan, házilag elkészíthető granola recept / 2. oldal

Szinte már előre látom, hogy ez a cikk az egészségtudatos emberek köreiben is megosztó lesz. Ugyanis a saját ismertségi körömből merítkezve, vannak, akik igazi csoda tápláléknak tartják a granolát, míg mások kerülendőnek, és vannak, akik egyenesen károsnak. Én azonban ehhez az ételhez is úgy állok, mint a legtöbb boltban kapható feldolgozott élelmiszerhez. Ha elkészíthető házilag, a saját ízlésünkre, életmódunkra és anyagcserénkre szabva, jöhet!

Banános granola

Hozzávalók:

  • 3 bögre zabpehely
  • 3 evőkanál nyerscukor
  • ½ teáskanál tengeri só vagy Himalája só
  • ½ evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál lenmag
  • ¼ bögre kókuszolaj
  • 1/3 bögre méz, agavé szirup vagy juharszirup
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 közepes banán (jó érett, ha lehet)
  • Ízlés szerint pekándió és dió

A sütőt elő melegítjük 170°C-ra (a legideálisabb a légkeveréses, de ha hagyományos van, az sem gond, csak figyeljünk oda, hogy le ne kapja sütés közben). Hasonlóan az előző recepthez, a száraz anyagokat (zab, cukor, só, fahéj, lenmag és diók) összekeverjük.

A kókuszolajból, agavé szirupból, vanília kivonatból és banánból egy folyékony masszát készítünk, amihez hozzáadjuk a száraz keveréket és jól elkeverjük. Sütőpapíros tepsibe kb. 30 percig sütjük. Ha szeretnénk, néha megkeverhetjük, hogy apróbb darabokba süljön, de hagyhatjuk egybe is, és sütést követően ízlés szerint daraboljuk. Önmagában is isteni, de akár friss gyümölcsökkel is fogyaszthatjuk!

Csupa-csoki csoda

Hozzávalók:

  • 2 bögre zab
  • ¼ bögre méz vagy juharszirup
  • ¼ bögre kókuszolaj
  • ½ bögre kókuszpehely
  • ½ bögre olajos mag
  • ½ bögre étcsokoládé
  • 1 teáskanál nyers kakaópor

A zabot aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben a kókuszolajon, majd hozzá keverjük a kókuszpelyhet és a mézet. Még forrón hozzáadjuk az olajos magvakat. Mikor langyos rászitáljuk a kakaóport és jól elkeverjük. Kihűlt állapotban keverjük hozzá az étcsokoládét. Jól zárható edénybe helyezzük, és reggelente fogyasztjuk! Főként görög joghurttal és növényi tejjel ajánlom a fogyasztását!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»