Egészség / Életmód / Lélek

Te mit irigyelsz másoktól?

Te mit irigyelsz másoktól?

Egyre több helyen és egyre különfélébb formában élik ki az emberek legbelül hordozott megkeseredettségüket. Egyesek álnéven, álprofilokkal kommentálják irigyelt ismerőseiket, mások pedig folyton csak a negatív dolgokat veszik észre környezetük munkásságában.

Ha a megjelenését irigyled

Megeshet, hogy neked is van olyan ismerősöd, akit isteni szépséggel áldott meg a sors. Tökéletesen szabályos arc, hatalmas szemek (természetesen extra hosszú szempillákkal), csodás alkat és lenyűgöző mosoly… Aligha lenne olyan nő, aki ne tudná ilyen formában elképzelni magát. 
Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy mindemellett még kedves is az illető, édesen fogadja a bókokat, így arra is alig van lehetőséged, hogy ténylegesen utáld, hiszen idáig veled is csak jót tett.
Gondold végig: Sose feledd el, hogy a szerencsés alkat és a szépség nem minden, ezek múlandó dolgok. Ha az irigyelt személy nem foglalkozna magával és a megjelenésével, nyilván nem nézne ki úgy, ahogy jelenleg mutat. A szerencsés genetikát is el lehet rontani és a szerencsétlenebb alkatból is ki lehet hozni a maximumot. 

Ha a testét irigyled

Nem egy fitness edző regisztrált a közösségi oldalon annak érdekében, hogy hasznos tippjeit megossza rajongóval, edzésidőpontjait és promotált termékeit még tovább népszerűsítse. Ez a lépés egyenes arányban növeli az erősen túlsúlyos, testükre sokszor nem éppen igényes, megkeseredett emberek hozzászólásait. 
Az ilyen személyek gyakran irigylik az edző alkatát, elért eredményeit, felkéréseit és egyszerűen nem tudnak úgy elmenni a fotók és a bejegyzések mellett, hogy ne fejezzék ki utálatukat. 
Gondold végig: Azt csak kevesen ismerik be, hogy lényegében gondolkodás nélkül elcserélnék az életüket a kritizálttal még akkor is, ha a kommentben gusztustalannak titulálják a női hasizmot. 
Tényleg az zavar, hogy az irigyelt személy minden nap edz, és ezt bátorkodik megmutatni a nagyközönségnek is, vagy éppenséggel azért fáj a szíved, mert jelenleg lehetetlennek tűnik, hogy hozzá hasonlatos legyél?

Ha a párkapcsolatát irigyled

Az irigyelt hölgy több éve hihetetlenül boldog kapcsolatban él. Kifogta a tökéletes pasit, akivel már beutazta a fél világot, és aki lesi minden kívánságát. Egyenesen megbotránkozik, ha valaki feltételezni meri, hogy nem egymásnak teremtette őket az ég. Most éppen az álomesküvő tervezik, téged pedig majd szétvet a féltékenység és a megkeseredettség, mivel éppen próbálsz kilábalni egy szakításból.
Gondold végig: Jellemző módon akkor vesszük észre, mennyi a boldog ember körülöttünk, amikor éppen keserűségtől szenvedünk. Ha rózsaszín ködben járunk, nem bántják a szemünket az ölelkező szerelmespárok és az sem feltétlenül érdekel minket, ha az ismerősök között szomorú valaki, hiszen csak a saját boldogságunkkal foglalkozunk. Ezzel nem feltétlenül van baj, de így kell tenni akkor is, amikor rosszkedvűek vagyunk, ugyanis az irigység és a féltékenység sosem fogja megmutatni azt az utat, amin járnunk kell.

Ha a tehetségét irigyled

Biztos van olyan ismerősöd, aki bármibe kezd bele, mindennel sikerrel jár. Jó eredménnyel modellkedett, ötösre diplomázott és négy nyelven beszél. Nem elég, hogy az élet minden területén szerencsés, most olyan álommunkát fogott meg, amilyet te még legmerészebb álmaidban sem mernél elképzelni magadnak.
Gondold végig: A tehetség isteni szerencse, de önmagában mit sem ér, ha kihasználatlan marad. Az általad irigyelt személy valószínűleg felismerte a siker lehetőségét és élt is vele. Ez olyan nagy hiba lenne?
Bármit is próbálnak belénk sulykolni, igenis mindenki jó valamiben, s ez a képesség felszínre is hozható, ha megismerjük önmagunkat és a célokért hajlandók vagyunk tenni, akkor is, ha elsőre lehetetlenségnek tűnik elérni őket.

Mi a teendő?

Először is fontos átlátnod, hogy az irigységgel még nem fog megváltozni semmi.
Kesereghetsz, féltékenykedhetsz mások sikerén, szépségén, vagy tehetségén, attól ők még nem fognak megváltozni, hanem éppenséggel még teljesebb emberek lesznek, hiszen a borúlátó, kritizáló vélemények által még inkább felismerik, mennyire szerencsések valójában.

Mi a teendő? – folytatás

Másodszor pedig arra is gondolnod kell, hogy ha azt a rengeteg negatív érzést, amit az irigyelt emberek iránt tanúsítasz, felhasználnád, és mondjuk testedzésbe, tanulásba, vagy szépülésbe fektetnéd, megváltozhatna az életed és te is olyan személy lennél, akire érdemes felnézni.

Gondolj arra, hogy valaki a te életedért is szívesen feláldozná a sajátját, mert hidd el, sokkal rosszabb helyzetben is sínylődnek mások, önhibájukon kívül, míg te csak a saját megkeseredettségedet építgeted napról napra ahelyett, hogy végre változtatnál. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást