Az internetes társkeresés szabályai

Az internetes társkeresés szabályai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az internetes társkeresés szabályai

Hacsak nem egy pasikkal telezsúfolt helyen dolgozol – például autószerelő műhelyben, focipálya vagy kocsma közelében – könnyen nyitottá válhatsz a netes ismerkedésre. Jó hír, hogy férfiak tucatjait ismerheted így meg, a rossz pedig az, hogy ez némi stratégiát igényel…

Tedd!

Tölts fel magadról egy viszonylag friss, egész alakos képet, s légy őszinte a bemutatkozásnál! A srácok nem örülnek neki, ha Cameron Diaz hasonmása helyett Beth Ditto jön velük szembe.
Persze, utóbbi alkattal is lehetsz szuperszexi, vonzó és nőies, de ne akarj másnak tűnni, mint amilyen valójában vagy! Biztosan találsz egy csomó olyat, aki a Photoshop-mentes portrédtól is elolvad!

Ne tedd!

Nem szabad alapból feltételezned, hogy a kiszemelted képe épp olyan hűen ábrázolja a valóságot, mint a tiéd.
Előfordulhat, hogy Robert Pattinson helyett egy rothadó agyarú Drakulát kapsz, aki csak bizonyos szögből és kizárólag alkonyatkor csillog itt-ott. A személyes találkozó előtt kérj tőle több fotót, ha van rá mód!

Tedd!

Tanulj meg a társkereső profilok nyelvén, így rengeteg bosszúságtól megkímélheted magad. Amennyiben „mackós típusnak” bélyegzi magát a pasas, valószínűleg jelentős túlsúllyal küzd. Ha „mások szerint jóképű”, esélyes, hogy csak az anyukájától hallotta ezt.
Ha pedig „egy multinacionális cég stratégiai tervező alosztályának végrehajtásért felelős igazgatója”, talán saját garázsvállalkozását próbálja elindítani – inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Ne tedd!

Ne dőlj be a közhelyes dumáknak! „Keresem álmaim hölgyét, akit gyertyafényes vacsorával és virágcsokrokkal kényeztethetek, összebújhatok vele a kandalló előtt, s együtt élvezhetjük a csodás naplementét.”
Bejönne a dolog? Azt elhisszük, de komoly szándék helyett többnyire a másolás-beillesztés billentyűparancsok gyakorlott használata áll mögötte.

Tedd!

Gyanakodj, ha túl jó a pasi! Vonj ki 8 centit a magasságából, duplázd meg a súlyát, felezd meg a bevallott fizuját és adj egy évtizedet a korához…
Elsőre talán riasztónak hangzik, de a tendenciák szerint körülbelül így hazudják magukat megnyerőbbnek az erősebb nem reményvesztett tagjai.

Ne tedd!

Ne kizárólag külső alapján válogasd meg a randipartnereket! Elég könnyű lenne kiválasztani a Brad Pitt-klónokat, s figyelmen kívül hagyni az összes többit. Az igazi férfiak kopaszodnak, talán kissé pocakosak is, de ha találkozol velük, elvarázsolhatnak.
Ráadásul, ha jól sejtjük, te sem vagy mindig, minden élethelyzetben Angelina Jolie, bármennyire is szeretnéd.

Tedd!

Ha levelezel valakivel egy ideje, váltsatok telefonra! Sok turpisság kiderülhet így, hiszen beszélgetés során nincs idő alaposan átgondolni a reakciókat.
Az olyan személyiségjegyek, mint például a humorérzék, élőszóban kamatoztathatóak csak igazán. Hajlamos a monológokra, te pedig csak várod, hogy befejezze végre? Egy találkozót sem ér meg!

Ne tedd!

Ne ossz meg olyan személyes adatokat nyilvánosan, mint a címed, a munkahelyed vagy a teljes nevedet tartalmazó e-mail elérhetőséged. A telefonszámod is csak több levélváltás után add meg!
Ne aggódj, a netes pasik többsége épp olyan normális, mint te, de bizonyára nem szeretnéd, ha egyszer csak becsöngetne hozzád valami Hannibal Lecter egy doboz bonbonnal a kezében.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!