Szerelem / Párkapcsolat

Internetes társkeresés: a sikeres adatlap 6 titka

A Zoosk nevű amerikai társkereső portál csaknem négyezer férfit és nőt kérdezett meg arról, hogy milyen adatlapot tart ideálisnak, mitől érzi szimpatikusnak a virtuális térben a másikat. Ha téged is érdekel, mi a sikeres online randi kulcsa, nincs más dolgot, mint a gyakorlatban kamatoztatni a következő alapvető irányvonalakat.

Egész alakos kép

Ne csak egy arcképet tölts fel magadról! A válaszadók ugyanis eleve rokonszenvesebbnek ítélték azokat, akik vállalják a testüket. Eszedbe ne jusson rejtegetni az alakodat, hiszen ha komolyra fordul egy ismeretség, úgysem takargathatod magad a végtelenségig.
Amennyiben viszont mindennél erősebb benned a késztetés, hogy nyaktól lefelé ne tedd magad közszemlére, gondold végig, készen állsz-e egyáltalán egy teljes értékű párkapcsolatra, ahol nemcsak magadat, de egy másik embert is el kell fogadnod testileg és lelkileg…

A selfie oké, de a kültéri kevésbé

A kérdőíves kutatás értékelői ezen a ponton egy kissé zavarba jöttek, mert nem látják az összefüggést az adatok mögött. A helyzet az, hogy a válaszadóknak semmi problémájuk nem volt a telefonos vagy fényképezős önportrékkal, de mégis kevésbé szimpatikusnak ítélték meg a kültéri környezetben készült selfshotokat.
Ami ugyebár nyilvánvalóvá teszi, hogy a nappaliban vagy a fürdőszobában lőtt selfie erősebb szimpátiát kelt, mint mondjuk egy kirándulós erdei.

Ne ossz meg túl sokat!

Semmi szükség rá, hogy a legutóbbi szakításodról vagy az általános iskolai élményeidről számolj be a „magamról” részben. Az esetleges mentális betegségeid pedig még akkor is tabut jelentenek, ha egyébként jelentősen befolyásolják a személyiségedet.
A mélyebb, sötétebb gondolatokat tartsd meg a személyes találkozókra, mert a virtuális térben egészen más jelentéssel bírhatnak! Van, amit csak annak kell tudnia, aki már tényleg közel került hozzád.

Mutasd be magad!

Az internetes társkeresőn böngésző pasik elsősorban arra kíváncsiak, mihez kezdesz az életeddel. Mivel foglalkozol, mi a hobbid, sportolsz-e valamit, satöbbi. A pozitív hangvételű adatlapok – tehát amelyek a „mit szeretek?” kérdés köré szerveződnek – sokkal szimpatikusabbak, mint azok, amelyek arról szólnak, ki nem vagy és kit nem keresel.
A kreatív szabadidős tevékenységek pluszpontot jelentenek, tehát ha például jógázol vagy futsz, nem kell véka alá rejtened. De semmiképp se kamuzz ilyet!

Olvastad már?  A legtöbb nő ezeket a hibákat követi el egy kapcsolat elején

Az a fránya nyelvtan

Kiemelten fontos, hogy megfelelő nyelvtani igényességgel töltsd ki az adatlapodat, illetve fogalmazd meg az üzeneteidet. Az internetes szleng bizonyos mértékig jöhet, ám ha minden mondatodban szerepel valami rövidítés, akkor bizony túlzásba vitted.
A hibák itt cikibbnek számítanak, mint egy iskolai tollbamondásnál, úgyhogy inkább fusd át a kész irományokat még egyszer! És hunyj szemet afölött, ha egy férfi már a puszta írásmódjával ellenérzést kelt benned – ha már néhány sora idegesítő, nem lesz jobb élőben sem.

Megteheted az első lépést

Hol van már az illemtankönyvi előírás, miszerint csak a férfiak kezdeményezhetnek kommunikációt? Az internetes társkeresésben totális egyenjogúság van, tehát akkor kacsintasz, böksz vagy írsz üzenetet, amikor csak jólesik.
A Zoosk eredményei alapján azok a nők, akik először említették az üzenetváltás során a „vacsora”, „ital” vagy „ebéd” szót, 73%-kal több választ kaptak jutalmul. Az internetes társkereséssel kapcsolatban nagyon fontos, hogy semmi sem kötelező, tehát kockázatmentesen kipróbálhatod. Ha érdekel a dolog, adj magadnak egy esélyt, hiszen bármikor törölheted a profilodat, amikor meguntad!