Intelligens hulahopp: így fogyhatsz a TikTok legújabb trendjével

Intelligens hulahopp: így fogyhatsz a TikTok legújabb trendjével

Címlap / Életmód / Egészség / Intelligens hulahopp: így fogyhatsz a TikTok legújabb trendjével

Mi pontosan az intelligens hulahopp?

Az intelligens hulahopp egy rendkívül funkcionális fitneszeszköz, amit a derekadra rögzíthetsz. A karikából egy gravitációs labda lóg le, amelyet a csípőd tekerésével hozhatsz folyamatos mozgásba, közben pedig a has-, fenék-, láb- és karizmaidat is átmozgathatod. 

A legtöbb intelligens hulahopp olyan kijelzővel van ellátva, ami beépített számlálót és időzítőt tartalmaz, hogy segítségükkel figyelemmel kísérhesd, hol tartasz éppen az edzéssel. Sok használója pedig úgy véli, hogy az intelligens hulahoppal való edzéseinek köszönhetően fogyott le sikeresen.

Mi a különbség a hagyományos és az intelligens hulahopp között?

A hagyományos hulahopp azon túl, hogy sokunk gyermekkorának egyik kedvenc játéka, egy olyan keskeny fitneszgyűrű, amely segítségével folyamatosan mozgásban tarthatod a csípődet. Ez igaz az intelligens hulahoppra is, előnye viszont, hogy semmiképpen nem esik le, mivel a derekadhoz rögzítheted.

Sok intelligens hulahopp beépített masszírozóval is rendelkezik, ami edzés közben jótékonyan hat a bélmozgásokra, ezáltal pedig támogatja az emésztést. A hozzákötött gravitációs labdának köszönhetően pedig sokkal hatékonyabb edzést tesz lehetővé, mint a hagyományos, és segítségével az izomépítés is hatékonyabb.

Hogyan használhatod?

Ha te is ki akarod próbálni az intelligens hulahoppot, az első és legfontosabb lépés, hogy elegendő helyet találj hozzá, majd helyezd fel a derekadra. Vegyél fel egy kényelmes edzőruhát, biztos ami biztos, inkább egy hosszú ujjú felsőt, hogy ha a gravitációs labda véletlenül összetalálkozna a kezeddel, akkor se sérülj meg.

Állítsd be a derekadon úgy, hogy megfelelő legyen a méret. A megfelelő mozgásszabadság érdekében a legjobb, ha csak a köldököd környékén lazább. Nullázd le a számlálót, majd indítsd el. Vállszélességben állj terpeszbe, és enyhén hajlítsd be a térdedet.

Kezdj el körözni a csípőd körül, és hagyd, hogy a gravitációs labda repüljön körülötted. 

Találd meg azt a tempót, ami a legmegfelelőbb: ez általában az, amivel nagyobb erőfeszítéssel kényelmesen edzhetsz nagyjából 20 percig. Ezek után pedig nincs más teendőd, mint hogy olyan gyakran ismételed ezt az edzésformát, ahogy csak a kedved tartja. Zenét is kapcsolhatsz hozzá, és a TikTokról vagy a YouTube-ról további ötleteket is gyűjthetsz, amikkel még változatosabb lehet az edzésed.

Mennyire hatékony?

Ahogy arról korábban is szó volt, az intelligens hulahoppal való edzés sokkal hatékonyabb, mintha normál hullahoppal mozgatnád át a csípődet. Sőt, összességében is kevés ennél hatékonyabb edzésformát választhatnál, hiszen kevés erőfeszítéssel egyszerre edzheted a hasad, a feneked, a lábaid és a karjaid izomzatát. Kellő sebességgel pedig annyi kalóriát égethetsz el fél óra intelligens hulahoppozással, mint egy óra úszással vagy kocogással.

Tényleg fogyhatsz vele?

Igen, az intelligens hulahopp segítségével valóban sok esélyed van leadni legalább néhány kilót. Végtére is, a testmozgás mindig fontos eleme lehet a fogyásnak, hiszen amellett, hogy kalóriákat égetsz el, az izomzatodat is építed. Ehhez eleinte az is elég lehet, ha napi vagy legalább heti 2-3 20 perces edzést végzel, de később érdemes akár 30-40 percet is szánnod az intelligens hulahoppozásra. 

Természetesen látványos eredményt az edzés mellett is szinte biztos, hogy csak úgy érhetsz el, ha az étkezéseidre is ügyelsz, ezért lehetőleg a kiegyensúlyozott táplálkozásról se feledkezz meg, a töményen cukros élelmiszereket pedig amikor csak tudod, mellőzd az étrendedből.

Mi mindent kell még tudnod?

Fontos tudnod, hogy az intelligens hulahoppot csak akkor használhatod, ha nem vagy állapotos, és nincsenek problémáid a csípőddel és a csigolyáiddal. Minden más esetben biztonsággal alkalmazható, feltéve, ha a derékbőséged eléri az 50 cm-t. 

Ha mindezek után kedvet kaptál az intelligens hulahopphoz, már csak annyit kell tudnod, hogy legkönnyebben az Amazonról és az eBayről szerezheted be, de nem kizárt, hogy egyes sportboltokban is rálelhetsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást