Egészség / Életmód / Hírek

Influenza vagy koronavírus? Ezek a legfontosabb különbségek

Influenza vagy koronavírus? Ezek a legfontosabb különbségek

Mindkettő fertőző betegség, azonban különböző vírusok okozzák őket, amelyek hasonló tüneteket okoznak. A Járványmegelőzési és Járványügyi Központ szerint mindkettőnél jelentkezhet láz, hidegrázás, köhögés, légzési nehézség, torokfájás, orrfolyás, izomfájdalom és fejfájás is.

Teljesen egyénfüggő, hogy kin melyek jelentkeznek ezek közül. Ami megkülönbözteti őket egymástól, hogy a koronavírus esetén a szaglás és ízlelés elvesztése is jelentkezhet. Ráadásul sajnos sokkal jobban megviseli a szervezetet, így a közérzeted lényegesen rosszabb lehet, mint az éves influenza esetén.

De a köhögés típusa is némileg eltérő. Az influenza közepes erősségű, száraz köhögést okoz, míg a Covid-19 esetén ez állandóan jelen van, és a levegővétel is sokkal nehezebbé válik.  Azonban ez sokszor kevés a kettő megkülönböztetéséhez.

Mivel ennyire hasonlóak a tünetek, szakértők szerint biztosat csak egy PCR-teszt elvégzése után lehet mondani. Ez az egy segíthet 100%-ban meghatározni, hogy melyikkel van dolgod. Azonban sokaknak már az is feltűnt, hogy a két vírusos megbetegedésnél a tünetek egészen más sorrendben jelentkeznek.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást