Így változtass az életeden anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kelljen tenned

Így változtass az életeden anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kelljen tenned

Címlap / Életmód / Egészség / Így változtass az életeden anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kelljen tenned

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, az, hogy amikor változásra vágynak, szimplán csak várakoznak. Várják, hogy a dolgok jóra forduljanak, hogy egy izgalmas kaland kezdetét vegye; azonban ameddig nem tesznek előre lépéseket, semmi sem fog megváltozni. Mindig muszáj egy kicsit tenned az ügy érdekében, de sok esetben tényleg csak apróságokra van szükség, hogy az életed jobb irányba kezdjen átalakulni.

Pozitívat negatívra

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, ilyenkor pedig valószínű, hogy te is tele vagy negatív gondolatokkal. Meggyőzöd magad arról, hogy nem vagy elég jó, mindegy, hogy párkapcsolatról vagy munkáról van szó, és meggyőződésed, hogy sosem lesz jobb a helyzeted.

Pedig szíved mélyén te is tudod, hogy ez nem igaz! Mostantól minden alkalommal, amikor negatív gondolataid támadnak, vegyél egy mély levegőt, és gondolj valami pozitívra.

Például tegyük fel, hogy kénytelen vagy új munkát keresni, és úgy érzed, sosem találsz másikat. Ilyenkor inkább próbálj meg optimista lenni, és arra gondolni, hogy ez lehetőséget ad arra, hogy egy nagyon szuper helyen találj új melót.

Minden jobb lesz, de ehhez elengedhetetlen, hogy te is képes legyél elhinni ezt.

 

Írd le a terveidet

Biztosan neked is vannak olyan terveid, amiket szeretnél véghez vinni, de mindig csak tologatod őket.

Egyik délután keríts időt arra, hogy leülsz a nappaliban, és leírod őket egy füzetbe.

Minden jöhet, kezdve a karrieredtől egészen egy szimpla úti célig, ahová szeretnél majd eljutni.

Az emberek ugyanis hajlamosak megfeledkezni a vágyaikról, azáltal viszont, hogy leírod őket, sokkal elkötelezettebbé válsz.

Nem csak tisztábban emlékszel rájuk, de minden alkalommal, amikor elolvasod őket, motiváltabb leszel.

Hidd el, tényleg beválik ez a módszer!

 

Étkezz egészségesebben

Ép testben ép lélek, tartja a mondás, és ez nem is lehetne igazabb!

Ugyanis az, amit eszel, óriási hatással van a viselkedésedre, az érzéseidre és a közérzetedre egyaránt.

Lehet, hogy egy tábla csoki az adott pillanatban boldoggá tesz téged, de hosszabb távon több a hátránya, mint az előnye.

Ezzel szemben ha megpróbálsz egyre egészségesebben étkezni, annak sokkal több pozitív következménye lesz; azáltal, hogy elhagyod a finomított cukrot az étrendedből, majd több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz, energikusabb és élettel telibb leszel, amitől a hangulatod is javulni fog!

 

Tölts kevesebb időt a neten

Mióta mindenkinek van okostelefonja és mobilinternete, sosem lehetünk igazán egyedül. A telefonunk mindig pittyeg, és már reflexből ehhez nyúlunk, amint kinyílik a szemünk – ráadásul ez az utolsó dolog, amit használunk, mielőtt elalszunk.

Azonban egyetlen emberi lény sem úgy lett kitalálva, hogy folyamatos interakciónak legyen kitéve; ahhoz, hogy fel tudj töltődni lelkileg, szükséged van arra, hogy kettesben maradj a gondolataiddal.

Ráadásul a közösségi oldalak hamis tökéletessége csak még inkább megerőltetővé válik, hiszen miközben a saját gondjaidnak tudatában vagy, addig mások életét hibátlannak látod.

Épp ezért próbálj meg kevesebb időt tölteni a neten, és inkább keress egy klassz hobbit, ami segít levezetni a feszültséget.

 

Szabadulj meg a negatív emberektől

Őszintén gondold végig: van olyan személy az életedben, aki miatt folyton rosszul érzed magad?

Valaki, aki rejtett beszólásokkal rombolja le az önbizalmad, vagy esetleg láthatóan nem örül, ha valami klassz dolog történik veled?

Ha legalább egy ember eszedbe jutott, épp eljött az ideje annak, hogy kizárd őt az életedből!

Sok esetben hajlandóak vagyunk elviselni a gonoszkodást, csak azért, mert egy olyan személy csinálja velünk, akit már régóta ismerünk, de valójában ez sosem megfelelő mentség.

Az életed ugyanis elképesztő módon elkezd megváltozni, ha a negatív, rosszakaró embereket kizárod belőle, és csak olyanokkal veszed körül magad, akik tényleg jót akarnak neked!

 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!