Így tartósítsd egyszerűen a zöldségeket, hogy hónapokig felhasználhatóak legyenek

Így tartósítsd egyszerűen a zöldségeket, hogy hónapokig felhasználhatóak legyenek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így tartósítsd egyszerűen a zöldségeket, hogy hónapokig felhasználhatóak legyenek

Az utóbbi időszakban szinte mindannyiunk számára fontossá vált, hogy ahol csak lehet, spóroljunk. Ennek következtében talán veled is előfordult már, hogy egyes termékekből, mikor éppen akciósak voltak, jóval többet vásároltál, mint amennyit egyszerre fel tudnál használni. Ez bizonyos termékek esetén nem számít, de az olyan romlandó élelmiszerek esetén, mint a friss zöldségek, nagyon fontos, hogy tudd, hogyan tartósíthatóak úgy, hogy akár hónapokig is felhasználhatóak legyenek.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Egy megmaradt zöldséget se érezz feleslegesnek

Függetlenül attól, hogy vásárlás során halmoztál fel több friss zöldséget, vagy esetleg van egy saját kerted, ahol te magad is termelsz zöldségeket saját fogyasztásra, fontos, hogy mindig tudd, hogyan használhatod fel. Amíg a zöldségek frissek, nagyon egyszerű dolgod van, hiszen számos módon felhasználhatóak. Főzhetsz belőlük levest, feldobhatod vele a szendvicsedet, készíthetsz salátákat, különféle ínycsiklandó köreteket, és még megannyi más finomság is szóba jöhet.

Alapvetően semmi gond nincs azzal, sőt szerencsésnek is érezheted magad, ha több zöldséged van, mint amennyit meg tudnál enni frissen, mielőtt megromlana. Természetesen dönthetsz úgy is, hogy elajándékozod a maradékot, de ha már pénzt és időt szántál rájuk, akkor a tartósítás lehetőségét is érdemes megfontolnod. Csak semmilyen megmaradt zöldséget ne érezz feleslegesnek, mert még akkor is könnyedén tartósíthatóak, ha nem szeretsz különféle savanyúságokat eltenni.

Friss zöldségek tartósítása
Lyndon Stratford/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!